Едва ли има чужденец, дошъл у нас, който да не

...
Едва ли има чужденец, дошъл у нас, който да не
Коментари Харесай

Какво предпочитат да ядат чужденците у нас

Едва ли има чужденец, пристигнал у нас, който да не знае думата шопска салата. Това е и едно от най-предпочитаните блюда у нас, а през предходната година то даже беше сложено под №1 измежду евроястията.

Качамакът също е водещо ядене измежду тези, които са типични за обичайна ни кухня. Приготвянето му може да бъде с царевично брашно или грис, както и със сирене или с пръжки.

 Снимка 307699

Сред известните стремежи за ядене е и българската баница, която се прави с ръчно точени кори от тесто, което е забъркано с бяло брашно, а плънката им е приготвена от яйца, сирене и задоволително масло.

 Снимка 307696

Киселото мляко е непокътнатата кулинарна марка за нашите географски ширини, въпреки в ранглиста, направена от foodpanda, то да е чак на седмо място. Разбира се, всичко е въпрос на усет. Някои са напряко пристрастени към киселото мляко, други го хапват нормално за 10 и то подсладено с плодове, сладко, мед...

 Снимка 307697

Пълнените чушки също са измежду най-търсените ястия от чужденците, които са посъветвани какво да опитат от нашата софра. Пълнените чушки с кайма, ориз и подправки водят шампионата, следвани и от останалите разновидности - с ориз и зеленчуци и с яйца и сирене.

 Снимка 307698

Пилето с ориз се радва на голям интерес, което е малко изненадващо. Ястието може да се откри и в някои огромни вериги магазини, които имат и топла витрина. Няма спор, че в заведенията за хранене също може да се поръча.

Тараторът обаче, който е извънредно подобаващ за горещото време у нас, се оказва, че не е измежду любимците в кулинарията. Чужденците мъчно одобряват комбинацията от кисело мляко, пресни краставици, чесън и копър.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР