Едва ли има човек, който не осъзнава колко е важен

...
Едва ли има човек, който не осъзнава колко е важен
Коментари Харесай

Откриха идеалния режим на сън

Едва ли има човек, който не осъзнава какъв брой е значим сънят. Без да си почине за дълъг интервал от време, тялото ни стартира да ни предава, а в случай че това продължи, може и да умрем. Още от най-ранна детска възраст ни учат, че би трябвало да спим най-малко 8 часа дневно, с цел да може организмът ни да се възвърне и да сме работоспособни на другия ден.

Дейвид Кеннингтън от Австралийската фондация за здравословно положение на съня обаче има вяра, че това не е по този начин. Според учения нормалните правила днешно време за нощната отмора на тялото не дават отговор на потребностите му.

Така да вземем за пример в случай че започнете да климате в офиса в разгара на работния ден, няма нищо неприятно в това. Експертите споделят, че самото човешко тяло контролира времето и продължителността на съня, според от неговите потребности. И концепцията, че е належащо да се спи по осем часа дневно, към този момент е изгубила своята значителност, добавя Кеннингтън.

Ученият акцентира, че първичната концепция за правото на осемчасов сън е една от точките на програмата на британския обществен модернизатор Робърт Оуен. Тя гласи осем часа труд, осем часа възобновяване, осем часа сън.

До началото на 19 в. век хората спят през нощта в продължение на три до четири часа, след което остават будни за няколко часа, а след това подремват. През деня можело да се случи да заспиват на няколко пъти. И това е обикновено за нашето тяло.

Ученият счита, че дневният режим, който съществува в страните от Южна Европа, когато популацията е потънало в сънливост по време на сиестата, е доста по-подходящ за потребностите на тялото. Освен това той упорства да не се упрекват Милениали или така наречен Y-поколение в мързел.

Младежите имат свободен график. Самите те управляват времето си. Затова съумяват да излизат, да се забавляват, да спят и в това време да се окажат по-продуктивни от по-старото потомство.

Освен това множеството пенсионери виждат, че стартират да се разсънват по-често с придвижване на възрастта. Мнозина от тях мислят, че това е неправилно, само че в действителност те се връщат към биологичния си часовник, твърди още Канингтън.

Източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР