Едва ли има човек, който да не е чувал за

...
Едва ли има човек, който да не е чувал за
Коментари Харесай

Внимание: чаят може да бъде и опасен

Едва ли има човек, който да не е чувал за това какви са изгодите от пиенето на чай. Ново изследване обаче сочи, че пиенето на ароматната напитка може да бъде и рисково.
Чаят Pu-erh (Пу-ер), който е определян като чай на императорите, който е неповторим, тъй като не покачва киселинността на стомаха и оказва помощ при язва и гастрит не би трябвало да се пие при високи температури, бременност, хипертония, ареросклероза, както и при сърдечно-съдови и бъбречни болести. Той не би трябвало да се пие и преди лягане, а е изцяло неразрешен за деца под 3 години.
Червеният чай ( каркаде) усъвършенства здравето и метаболизма само че е противопоказен при язва на стомаха, атеросклероза и бодърствуване. При пиенето на чай от хибискус, прецизно би трябвало да се съблюдава температурния режим другояче може да навреди на тялото. Горещият червен чай нарушава целостта на лигавицата, студеният чай пък води до събиране на слуз в стомашно чревния тракт, а в случай че е прекомерно мощен може да докара до мигрена и нараснала нервност.  
Чaят улун (ооlоng tеа, aнгл.) е нaй-бeзoпacния тип чaй. Тoй нe причинявa aлeргии, пoдoбрявa мeтaбoлизмa и cпoмaгa зa зaгубaтa нa тeглo. Хoрaтa, cтрaдaщи oт язвa, гacтрит и бъбрeчни прoблeми oбaчe трябвa дa ce въздържaт oт тaзи нaпиткa.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР