Едва ли има човек, който да не е чувал за

Едва ли има човек, който да не е чувал за ...

Airbnb отваря Къщата на Жулиета във Верона за влюбена двойка на 14 февруари.


Едва ли има човек, който да не е чувал за романтичната и трагична любовна история на Ромео и Жулиета. Творбата на Уилям Шекспир е написана през XVI век и продължава да живее и до днес.

Действието се развива в италианския град Верона, който днес е магнит за туристи, а посетителите могат да обиколят всички места, където главните герои изживяват страстта си. Те са принадлежали на семействата Капулети и Монтеки, които наистина са съществували и са живели в града, пише испанският вестник Vanguardia.

Къщата на Жулиета се намира на улица Vía Capello, много близо до Piazza delle Erbe, а над входната врата може да се види гербът на семейство Капулети. Днес къщата е превърната в музей, който може да се посещава, а туристите могат да излязат на балкона на сградата от XIII век, където в историята на Шекспир Жулиета разкрива любовта си на Ромео. Днес къщата е едно от най-сниманите места в града и се е превърнала в символ на вечната любов.


Няма съмнение, че Верона е много романтичен град. А с наближаването на празника на Свети Валентин компанията за краткосрочни наеми Airbnb съобщи, че за първи път влюбена двойка ще може да прекара една нощ в историческата Къща на Жулиета.

За целта вековната сграда е преустроена от компанията в луксозно място за пребиваване, а гостите ще бъдат посрещнати от личен иконом и ще се радват на романтична вечеря, приготвена от шеф-готвача Джанкарло Пербелини, в украсена с цветя и свещи трапезария.

След вечерята гостите ще спят в стая в средновековен стил в оригиналното легло на Жулиета, използвано в класическия филм на Франко Дзефирели „Ромео и Жулиета“ от 1968 г.Още по тематаВилата на Франко Дзефирели отваря врати като хотелСватбените пътешествия – къде, как и за колко

От десетилетия хиляди влюбени от цял свят изпращат писма до къщата на Жулиета и те получават отговор от т. нар. „секретарки на Жулиета“. През същия процес трябва да преминат и кандидатите за престой в къщата на героинята на Шекспир на 14 февруари. Писмото трябва да съдържа собствената им любовта история и причините, поради които кандидатите смятат, че са идеалната двойка да прекара Свети Валентин в къщата на Жулиета.

Писмото трябва да бъде изпратено чрез уеб сайта airbnb.mx/d/Juliet, а крайният срок е 2 февруари.

Освен романтичната вечеря и възможността да прекарат нощта в стаята на Жулиета победителите ще могат да обиколят Верона с личен фотограф, да прочетат любовните писма на героинята на Шекспир и да се превърнат в нейни секретари за един ден.

Източник: investor.bg