Едва ли има читател на Момичетата от града, или фен

...
Едва ли има читател на Момичетата от града, или фен
Коментари Харесай

Най-доброто от Етюд-и-те на София в страхотен фотографски албум 

Едва ли има четец на " Момичетата от града ", или почитател на София, който да не познава паметната Facebook страница за градска снимка на Иван Шишиев – " ". Това лято тя отпразнува своя пети рожден ден с съвсем 200 хиляди почитатели във Facebook и над 33 хиляди в Инстаграм. Иван е този, който на драго сърце дава изкуството си, с цел да доближи до от ден на ден хора. Без условия, без облаги, единствено от обич към фотографията.



Пет фотоси дневно, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината, 5 години – една неуморна и превъзходна работа зад обектива, с цел да се родят фотосите, които да радват всички фенове на градската просвета, живота, усмивките и значимите събития. А най-хубавото от всичко това вече е селектирано и оповестено във фотоалбум, който излиза с помощта на издателство " Кръг ". 

От купола на катедрала " Св. Александър Невски "  до подземията на метрото – с цел да снима своето изкуство, Иван не се колебае да се промъква през рискови и даже необикновени места, само че това само трансформира снимането в още по-голямо премеждие.

Самият той споделя: " Този албум е замислян в продължение на 4 години с концепцията да покаже какво е " "  – една самобитна градска хроника, която обгръща всичко и всички. Сутрини и вечери, залези и изгреви, четири сезона се завъртат в танц, до момента в който София живее от случките, които я трансформират. И по този начин всеки ден от хилядолетия ". 

В албума с 192 страници, оформен от надарената дизайнерка Наталия Чайкина, са събрани голям брой вдъхновяващи фотографии на столицата и нейните жители. Гледки, които виждаме всеки ден, само че постоянно подминаваме, без да видим, или скрити места, в които детайлът е всичко. Някои от тях са съпроводени и с доста силен текст, който прибавя спомагателна страст към фрагментите, но всички предизвикат у фена чувство за горделивост и съпричастност. " Етюд-и-те на София "  превръща града от място, в което живееш, в място, което обичаш.



за представянето на фотоалбума ще се състои на 16 септември в новия бар Soda. Там почитателите на „ Етюд-и-те на София “ ще имат опция да се срещнат с създателя и да закупят албума с подпис или изписано персонално обръщение. За най-нетърпеливите той към този момент е разгласен за предварителна продажба в електронната книжарница и на.

А на 15 септември по случай Деня на София (17 септември) ще бъде открита специфична галерия с фотографии на създателя в Музея на София – в постройката на някогашната  –  " Под небето на София " . Тя показва по един малко нестандартен начин града, в който живеем – през призмата на покривите. Специално за " Етюд-и-те на София "  Регионален исторически музей отваря купола на Банята – нещо, което в никакъв случай във вековната история на музея не се е случвало, с цел да може той да построи един значително величествен проект, защитаван в загадка до самото разкриване на изложбата. 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР