Едва ли има българин, който иска да се явяваме на

...
Едва ли има българин, който иска да се явяваме на
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов по БНР: Първо да се обединим около приоритетите за държавата, после ще говорим за личности

Едва ли има българин, който желае да се явяваме на трети подред парламентарни избори, още повече, че ние би трябвало да внесем едно успокоение и резистентност в развиването на страната и нормалност в живота на всеки един българин. А това не минава през последващи избори. Разбира се тази поддръжка не може да бъде безусловна. Това акцентира в предаването „ Неделя 150 “ в БНР през днешния ден депутатът от Българска социалистическа партия и водач на градската левица във Варна Борислав Гуцанов, минути преди началото на разширеното съвещание на Националния съвет на столетницата. На него ще бъде решено дали и какъв мандат за договаряния с партията на Слави Трифонов ще получи управлението на Българска социалистическа партия.

„ Няма  по какъв начин да има компромис от наша страна във връзка с приватизацията на Българската банка за развиване, която беше основана по концепция на Българска социалистическа партия преди 14-15 години, тъй като това не е просто една финансова институция. Не може също автомагистралите, строени с парите на всеки един от нас и с европейски средства, да бъдат дадени на концесия  и някой да събира такси от тях. Това са неприемливи неща за нас и те могат да бъдат препъникамък в бъдещите договаряния с Има Такъв Народ. Не мога да не отбележа, че имаме много общи визии: в региона на опазването на здравето, да вземем за пример, където позицията на Българска социалистическа партия е ясна - лечебните заведения да не бъдат търговски сдружения. Държим на това, тъй като сега няма българин, който да не заплаща, а по Конституция всеки има право на налично гратис опазване на здравето “1 акцентира Гуцанов. Той е безапелационен, че по тази тематика може да се откри общо виждане и деяние, както и по тематиката за основния прокурор. Той акцентира, че Българска социалистическа партия ще поддържа всяко деяние, което ще докара до отстраняването на Иван Гешев, както и всяко предложение, което няма да разреши институцията на основния прокурор да бъде недосегаема. „ Нашата партия ще държи на пенсионната промяна, а не на подаянията от 50 лв., на действителна обществената стратегия за младежите и прочие Все тематики, които подлежат на договаряния “, добави още Гуцанов.

„ На този стадий на диалозите изобщо не се приказва за състав на държавното управление и за съответни фигури. Категоричен съм, че първо би трябвало да бъдат конкретизирани целите, по които да се развива страната, и едвам тогава може да се стига до конкретика във връзка с състава на кабинета. Много е рано тази тематика да бъде изобщо обсъждана “, безапелационен е депутатът. Според него няма значение какъв етикет ще бъде даден на бъдещия кабинет - програмен или някакъв различен.  „ Важното е да бъдат открити тези цели, които да дадат резистентност и успокоение на страната и несъмнено разграждане на модела на ръководство, натрапен от ГЕРБ. В това отношение и сътрудниците от Има Такъв Народ са на тази позиция. Важно е да запазим и равнището на държавническо отношение към институцията Народно заседание, която демонстрираха в петък министрите Бойко Рашков и Янаки Стоилов в пленарната зала “, сподели Борислав Гуцанов.

Народният представител изясни, че суверенът доста ясно е дал своя избор - нито една партия да няма повече от 25 % от народните представители. Това значи, че политически партии, които държат на непоклатимост и развиване би трябвало да седнат и да обсъдят дружно общите цели, нещата, които ги сплотяват, и могат да дадат успокоение за хората и нова посока за развиване на страната.

„ Българска социалистическа партия е партия, която си знае цената и е наясно какво прави. Не инцидентно е на 130 години. Българска социалистическа партия продължава да стои устойчиво в общественото пространство, а други, които предричаха края й, от дълго време ги няма на политическата сцена. Безспорно е, че Българска социалистическа партия би трябвало да се модернизира и да е в крайник с динамичността на времето, което върви в геометрична, а не в аритметична градация. Наясно сме, че Българска социалистическа партия е част от изменящия се свят и с цел да върви в неговото движение би трябвало да бъдат взети ограничения. По-важно обаче сега е - да има непоклатимост и развиване на страната. Всичко останало би било безконтролно “, безапелационен е Борислав Гуцанов.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР