Едва ли ГЕРБ ще продължи да управлява в 26 от

...
Едва ли ГЕРБ ще продължи да управлява в 26 от
Коментари Харесай

БСП не може да спечели в София, но Манолова може според Андрей Райчев

Едва ли ГЕРБ ще продължи да ръководи в 26 от 31 регионални града. Това уточни социологът Андрей Райчев. По думите му действителни прогнози за настроенията измежду обществото преди локалните избори ще има през септември.

"Партиите се готвят от дълго време за локалните избори. Всички са в добра форма, почивали са лятото, тъй че устремът на всички ще бъде доста огромен. В огромните градове и изключително в столицата, вотът има политически темперамент и съществени последствия. Една загуба на ГЕРБ в София и Пловдив, което не е невероятно, само че не е и несъмнено, би трансформирала картата на България и назад - успеха би утвърдила властта им ", сподели социологът пред БНР.

Според него в Борисовата групировка тече смяна след отдръпването на Цветанов от управителните постове. Също по този начин европейските избори не са доказателство, че ГЕРБ може да печели без Цветанов.

"Не беше без него. Бяха му споделили: "Ще има амнистия, в случай че спечелим ", завоюваха и то с изключителната интензивност на Борисов, само че нямаше амнистия. Ако отидем на футболна прилика, Борисов излезе във второто полувреме, като губеха с 0:2 и вкара три гола ", изясни специалистът и добави, че ще има "фактическа " изборна интензивност от 50% през ноември, а София ще е като "цитаделата " и "мястото на генезиса " на ГЕРБ. Той акцентира, че че Българска социалистическа партия не може да завоюва столицата, само че Мая Манолова може. "Причината е, че критичността към Йорданка Фандъкова е огромна и отляво, и отдясно. Алтернативата й обаче е някогашен червен, какъвто е Манолова.

Андрей Райчев предвижда, че изборите в столицата ще бъде решен от "класическия десен гласоподавател ". "Този човек би трябвало да каже: "Въпреки всичко Фандъкова, тъй като Мая е болшевик “ или "Въпреки всичко Мая, без значение че е била такава, тъй като Фандъкова не се понася повече ". Кое ще надделее в душата му, е доста мъчно се каже ", добави анализаторът.

Социологът оцени като "дребен скандал " назначението на вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова като ръководител на Съвета по киберсигурността. Според него тя е демонстрирала "вопиюща непросветеност в региона, за която преди малко е назначена да дава отговор " той я дефинира като "нов тип калинка ".

Слави Трифонов се кани да дебютира на политическия терен за парламентарните избори, само че партията на шоумена няма да събере повече от 15% при първото си явяване на изборите, чака Райчев. Той напомни, че Симеон Сакскобурготски и Бойко Борисов също са пристигнали на власт с обещания за радикална смяна. Все отново заключи, че Трифонов е в центъра на политическото пространство и се явява директен съперник на Борисов и Вътрешна македонска революционна организация.

"Обединените патриоти " пък към този момент са се разцепили на 3 елементи, "като две още тичат по една пътечката " и не си приказват с третата. "Каракачанов има на ревера си 6% от независимо явяване, а господин Симеонов не можа да набере гласове колкото кметицата на "Младост ". Това е реалност! Тоест, техният съюз е краткотраен ", убеден е социологът.

За номинацията на Иван Гешев за основен прокурор той посочи, че това не е изборът на настоящето ръководство. Изборът бил Пламен Георгиев. Гешев от своя отбягвам евентуално е "предложение на Цацаров ". Райчев чака номинираният да бъде определен и напомни, че и Борис Велчев е заел поста безалтернативно.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР