Едва ли е възможно да чуете името на Георги Парцалев

...
Едва ли е възможно да чуете името на Георги Парцалев
Коментари Харесай

Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен

Едва ли е допустимо да чуете името на Георги Парцалев и да не се усмихнете поради загатна от неговите незабравими функции в малкия екран, киното и театъра .

Връщайки се към старите ленти, се сещаме за чичо Манчо , който прекарва командировката вместо с красивата си държанка, с няколко малчугана в „ С деца на море “ .
 Между смеха и сълзата: 10 любопитни обстоятелството за легендата Георги Парцалев  Между смеха и сълзата: 10 любопитни обстоятелството за легендата Георги Парцалев  Между смеха и сълзата: 10 любопитни обстоятелството за легендата Георги Парцалев  Между смеха и сълзата: 10 любопитни обстоятелството за легендата Георги Парцалев
Или за обезверения татко , който мечтае за обичайната огромна женитба на щерка си, само че тя към този момент се е омъжила, в „ Два дьоптъра далекогледство “ . Въпреки че не е приключил ВИТИЗ, Парцалев има необикновен гений и сексапил, които го правят всеобщ любим.

Той се потвърждава и в трагичния род с ролята в  „ Тримата от запаса “ , както и демонстрира многото си лица в паметни ленти като „ 13-та избраница на принца “, „ Кит “ и „ Любимец 13 “.

Всички тези филми не стопират да  ни въодушевяват да си спомним с доста любов и удивление за нашите най-големи гении.



Георги Парцалев бил срамежлив, предпазлив и въздържан човек , много друг от облиците си на екрана. Предпочитал да не основава другарства в театъра, имал различен кръг, само че бил доста добър сътрудник и стоял надалеч от драми и интриги.

Близките му го разказват като " печален и уединен човек ", който е съумял " да се резервира чист " до сетния си мирис, макар че доста хора го нагрубявали. 



Парцалев рядко споделял с сътрудниците и даже приятелите си неща, свързани с персоналния му живот. Още от първите любовни трепети към девойки е свенлив и се усеща неумел. По-късно му се постанова да се крие и е подложен на непрекъснато наблюдаване от страна на властта. Причината е неговата хомосексуалност.

По това време социалистическата власт приемала хомосексуализмът като болест, а човек с хомосексуални пристрастености можело да получи 3 години затвор.

В биографичната книга „ Георги Парцалев. Хамлет от град Левски “ журналистът Георги Тошев споделя трагичната   история за една неизживяна обич на Парцалев, която белязва сърцето му вечно и като че ли го обезверява , че ще откри своята половинка. Този печален епизод от живота му ни връща в средата на 50-те години, когато той е прохождащ артист в София.
 6 български кино лентата, почтени за Оскар  6 български кино лентата, почтени за Оскар  6 български кино лентата, почтени за Оскар  6 български кино лентата, почтени за Оскар
След като става част от трупата на новия Сатиричен спектакъл през 1956 година , Парцалев получава дребна роля в постановката по Владимир Маяковски „ Баня “. Стеснителен и нерешителен в себе си, той се тормозил, че му липсва актьорско обучение и полагал огромни старания за облика.

Така стартира да посещава Народната библиотека , изследвайки в детайли творчеството на съветския стихотворец. Там се среща със студентка по Руска лингвистика на име Анастасия.

Двамата прекарвали доста време дружно в продължение на няколко месеца, до момента в който Парцалев репетирал. Малко преди премиерата на „ Баня “ обаче Анастасия мистериозно изчезва.

Въпреки триумфа на първото зрелище, Парцалев изглеждал по-скоро печален и замислен, в сравнение с въодушевен. Причината била, че нямал визия къде е неговата обичана. След като не я откривал в квартирата ѝ и не успявал да се свърже с нея посредством приятелите ѝ, взел решение да я потърси в родния ѝ град Силистра.



В родния дом на момичето Георги станал очевидец на разтърсваща сцена – неговата обичана лежала тежко болна и макар че го погледнала с изстрадала усмивка, не съумяла даже да му каже „ довиждане “.

Това е последната среща сред двамата. Анастасия умира месец и половина по-късно. Болестта, която лишава живота ѝ, е левкемия – същата болест, от която ще си отиде и самият Парцалев през 1989 година
 Какво става през днешния ден с децата артисти от обичаните български филми?  Какво става през днешния ден с децата артисти от обичаните български филми?  Какво става през днешния ден с децата артисти от обичаните български филми?  Какво става през днешния ден с децата артисти от обичаните български филми?
„ Животът по този начин се случи, че всякога, когато срещах любовта, ориста ми я отнемаше “, споделя горчиво артистът в изявление, което Георги Тошев помества в биографията му.



Той показва, че в миналото имало едно момиче, за което има вяра, че в действителност го е обичало, преди да стане прочут . Любовта им обаче е била къса: „ Тя си отиде прекомерно, прекомерно рано. След тази обич не съм се чувствал по този начин обичан. “

„ С доста болежка Георги преодоля нейната кончина и дълго време не можа да я не помни “, спомня си преди няколко години Наталия – братовчедка на комика, пред. Според нея точно Анастасия е била огромната обич в живота на Парцалев, след която той в никакъв случай повече не се влюбва в жена.
 Между смеха и сълзата: 10 любопитни обстоятелството за легендата Георги Парцалев  Между смеха и сълзата: 10 любопитни обстоятелството за легендата Георги Парцалев  Между смеха и сълзата: 10 любопитни обстоятелството за легендата Георги Парцалев  Между смеха и сълзата: 10 любопитни обстоятелството за легендата Георги Парцалев
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР