Едва ли е тайна за някои, че основният проблем пред

...
Едва ли е тайна за някои, че основният проблем пред
Коментари Харесай

Близо 70% от българският бизнес има нужда от постоянни служители

Едва ли е загадка за някои, че главният проблем пред българския бизнес е наемането на фрагменти. Това се потвърди за следващ път от изследването на БТПП извършено по поръчка на ERIAS (План за деяние за интеграция на бежанци). В него 69% от интервюираните български бизнесмени признават, че изпитват потребност от спомагателни чиновници на непрекъснат трудов контракт, а 14% търсят сезонни служащи. 25% от запитаните работодатели преценят, че към днешна дата нямат потребност от нови служащи.

Какви чиновници търси българският бизнес? На първо място със 62% се подреждат експертите със междинна подготовка. 20% биха наели служащи и без подготовка, а 18% имат потребност от висококвалифицирани чиновници.

Що се отнася до чужденците, то едвам 14% от българските бизнесмени са наели сходни служащи, които са жители на страни отвън Европейския съюз. Последните компании, споделят, че са наели чиновници от Македония, Молдова, Русия, Афганистан. Болшинството работодатели са останали с положителни усещания от работата им и ги дефинират като виновни и съзнателни, имат предпочитание да работят и да научат български език.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР