Едва ли е изненада, че британското кралско семейство има на

...
Едва ли е изненада, че британското кралско семейство има на
Коментари Харесай

Най-бляскавите замъци на британското кралско семейство

Едва ли е изненада, че английското кралско семейство има разполагаем редица парцели на територията на Обединеното кралство. Ето най-бляскавите от тях:

Бъкингамският замък

Бъкингамският замък е формалният и главен кралски лондонски дом на кралицата, макар че тя постоянно прекарва по-голяма част от времето си в замъка Уиндзор. Освен Елизабет II и принц Филип там живеят и херцогът на Йорк (принц Андрю) и граф Уесекс (принц Едуард и неговата съпруга), както и щерка им. Сградата се употребява най-вече за административната работа на монархията. Тук нейно величество посреща и забавлява гостите си.

Първоначално Бъкингамският замък е бил къща, издигната от дука на Бъкингам за брачната половинка му. Джордж IV го трансформира в замък през 1826 година  Бъкингамският замък

Замъкът Уиндзор

Замъкът Уиндзор е формалната резиденция на кралицата . Името му е въодушевено от фамилното име на кралското семейство, което сега ръководи Англия. Уилям Завоевателя построява замъка през 1080 година и постройката остава кралски замък и цитадела над 900 години.

Уиндзор е най-старият кралски дом във Англия и покрива 13 акра. Това е най-големият палат в свет а, в който към момента се живее. Всяка година там се организира церемонията на Ордена на жартиера, а понякога кралицата провежда публични обеди за политици и публични персони.

Уиндзор

Замъкът Балморал

Замъкът Балморал е частната резиденция на Елизабет II в Шотландия. Тя е любимoто място на кралицата и нейното семейство през летния интервал на отмора - от август до септември. Около 85 000 души посещават Балморал всяка година. Имотът има пешеходни пътеки в целия парцел за посещаване на туристи.

Дворецът Холирудхаус

Основан е като манастир през 1128 година, дворецът Холирудхаус в Единбург е формалната резиденция на кралицата в Шотландия. Всяка година по време на Седмицата на Холируд кралица Елизабет и принц Филип канят 8 000 посетители от Шотландия на градинско празненство.

Имението Сандрингам

Кралското семейство отсяда в имението Сандрингам всякога, когато е в Норфолк. По традиция там прекарват и Коледа в една от постройките, която съставлява частна къща на четири генерации суверени от 1862 година насам.

Кенсингтън

Това е била обичаната резиденция на кралското семейство по времето на Джордж II до 1760г. Дворецът Кенсингтън е родното място на кралица Виктория и нейното главно жилище.

Дворецът е лондонската резиденция на починалата принцеса Даяна .

Кенсингтън Сейнт Джеймс

Дворецът " Сейт Джеймс " е издигнат сред 1531 и 1536 година и е бил дом на крале и кралици на Англия над 300 години. Дворецът е издигнат от Хенри VIII на мястото на болничното заведение със същото име в Уестминстър.

 Сейнт Джеймс Кларънс Хаус

Кларънс Хаус е парцел, който се намира до двореца Сейнт Джеймс. Това е актуалният формален лондонски дом на принца на Уелс Чарлз .
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР