Едва когато бъде съставено следващото федерално правителство, Белгия ще може

...
Едва когато бъде съставено следващото федерално правителство, Белгия ще може
Коментари Харесай

Белгия няма да подкрепи сделка за мигрантите до съставянето на ново правителство

Едва когато бъде формирано идващото федерално държавно управление, Белгия ще може да реши дали да поддържа съглашението от Малта за разпределението на мигрантите, избавени в Средиземно море. Това е декларирал белгийският длъжностен министър председател Шарл Мишел, представен от локални медии.

Мишел е призовал за бързо привършване на съдружните договаряния, почнали след изборите през май. От декември предходната година Белгия се ръководи от служебно държавно управление поради отдръпването от ръководещата коалиция на националистите от Нов фламандски алианс (НФА). Причина НФА да напусне властта бе решението на Мишел Белгия да поддържа съглашението на Организация на обединените нации за миграцията, подписано в Маракеш.

По думите на Мишел, с цел да може Белгия да взе участие в договорката от Малта, ще бъде належащо ясно парламентарно болшинство. Според него е допустимо повече страни от Европейски Съюз да поддържат първичното съглашение, реализирано тази седмица от Франция, Италия, Германия и Малта за разпределянето на " избавените " в Средиземно море мигранти.

Предвижда се при започване на октомври Съветът на Европейски Съюз по вътрешни работи да разиска съглашението от Малта. Очаква се към тази доброволна договореност да се причислят още европейски страни.

Медиите означават, че белгийските управляващи регистрират зачестяване на случаите на мигранти, пристигнали в друга страна от Европейски Съюз, които минават през Белгия на път за Англия. Това е причина белгийските управляващи да отхвърлят присъединяване в схеми за систематизиране на " избавените " и да упорстват за общоевропейска договореност за смяна на миграционните правила, залегнали в съглашението от Дъблин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР