Едва-едва паднаха баловете в най-желаните гимназии с прием след 7-и

...
Едва-едва паднаха баловете в най-желаните гимназии с прием след 7-и
Коментари Харесай

Резултатите от второ класиране след 7-и клас

Едва-едва паднаха баловете в най-желаните гимназии с банкет след 7-и клас на второ класиране, което бе оповестено преди минути. Нито точка надолу няма в „ Компютърна графика ” в Математическата, където всички признати на първи тур са се записали.

От учениците, които са класирани на първия стадий, са се записали общо 3572-ма, заяви ръководителят на комисията Рангел Райчев от Регионалното ръководство по обучение.

908 младежи са подали заявки за второто въртене с вяра за по-добро класиране. Заедно с некласираните на първи тур 462-ма души, участниците в този стадий в Пловдивска област са общо 1370.

От тях 1010 са класирани на втори тур. А 360 още веднъж не са признати на никое място, защото балът не им стига за посочените от тях специалности.

Равносметката след второто въртене е, че 613 възпитаници остават на същото място, където са били признати на първи тур. 295 обаче се изкачват на по-предно предпочитание, като от тях 83-ма са признати по първо.

Некласирани остават 120 възпитаници със приключено главно обучение, измежду тях има и от други области.

В Хуманитарната гимназия, която в тази акция бе посочена от най-вече претенденти, балът в най-търсената компетентност пада единствено със 7 точки. Така описът на признатите да учат в филантропична паралелка с британски там приключва на 395,5 т. за девойките. При момчетата разликата с първи тур е 10 т. и последният признат сега е със общ брой 361,750.

В Математическата гимназия балът за девойки в паралелка с математика и британски е по-нисък с 14, 750 т. – пада от 394,250 на 379,500.

В „ Системно програмиране ” разликата е по-малко от 5 т. и минималният бал сега е 441,750.

В ЕГ „ Пловдив ” последното момиче в британска паралелка е с 411,500 – това е резултат, по-нисък единствено с 4,5 т. от този на последната призната госпожица на първи тур.

В ЕГ „ Иван Вазов ” има малко по-голямо придвижване – балът на девойките с британски пада от 437 на 419 т., а последното момче също е с висок общ брой – 394.

В Националната комерсиална гимназия най-оспорвана е борбата за банково дело с британски. Там балът сред първо и второ класиране пада с 26,500 т. и заковава на 345, 750.

На този стадий няма закриване на нови паралелки.

В идващите два дни класираните би трябвало да се запишат в учебните заведения, в които са признати.

На 23 юли ще бъдат оповестени свободните места. На 24 и 25 юли следва подаването на заявки за присъединяване в трето класиране, което ще излезе на 29 юли.

След тази дата неприетите ще могат да подават документи на място в образователни заведения, където има незаети бройки.

Продължава издирването на учениците, които не са подали документи в акцията. В момента се уточняват описите, като се взимат поради признатите в учебните заведения към министерствата на културата и спорта. Ще изясним статуса на всеки поотделно, само че тази година тези случаи ще са по-малко от 400 възпитаници, в предходни акции броят им е достигал 700-800, сподели Рангел Райчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР