Едва една година след старта си, компанията за бизнес и

...
Едва една година след старта си, компанията за бизнес и
Коментари Харесай

Prospect Capital една година след старта: Текущ портфейл от над 7 млн. лева

 Едва една година след старта си, компанията за бизнес и ипотечно кредитиране Prospect Capital може да се похвали с внушителния настоящ портфейл от над 7 милиона лв. и десетки финансирани над 50 000 лева планове. Компанията, която оперира на българския пазар от 2018-та година, се специализира в даването на мостови финансови решения посредством бизнес и ипотечни заеми, финансиране на планове по стратегии на Европейски Съюз, обезпечаване на капиталов и оборотен капитал за аграрни производители. Мениджърският екип в лицето на Мирослав Каменов и Милена Александрова мощно имат вяра във опцията всеки да има бърз и безпроблемен достъп до по този начин нужното финансиране, с което изясняват и постоянното развиване и постигнатите триумфи на Prospect Capital.

Бързоразвиващият се бизнес носи голям капацитет за напредък, само че постоянно потребността от свежо финансиране е належаща и времето за реакция е основен фактор за триумфа на даден план. Именно бързината на взимане на решения е несъмнено един от отличителните белези на Prospect Capital, където стремежът е клиентът да получи прелиминарен отговор на поръчката си за кредитиране в границите на 24 часа. Другият е, че компанията откровено приветства предприемаческия дух и се стреми да бъде приближен сътрудник на визионерите в бизнеса.

Икономическият напредък има потребност от свежи капитали

Какво стои зад триумфа в бизнеса? Дали е гениалната концепция? Добре написаният бизнес проект? Добрият мениджърски екип? Иновативният маркетинг? Безспорно наложителни детайли. Но ще реализиран ли същински резултати, в случай че не са финансово обезпечени, тъй че един прохождащ или към този момент построен бизнес да има спокойствието и ресурсите да разгърне капацитета си? Едни от най-успешните международни бизнес водачи започват от някой " гараж “ и точно с помощта на външен капитал се трансформират в мултимилионните корпорации, които са през днешния ден. Достатъчно е да погледнем към колоси като Amazon, Apple, Airbnb, Фейсбук и Instagram, Subway, Uber..

Добрите хрумвания и сполучливите бизнес практики довеждат до растеж на бизнеса, създаване на нови планове, покриване на нови пазарни ниши и общо разширение на капацитета на една компания. С повишаването на активността, обаче, са нужни и повече оборотни средства, като доста постоянно бизнесите не могат да разчитат на вътрешни източници на финансиране.

Как външният капитал може да ни помогне да подобрим  значително резултатите си?

Устойчив растеж

Външният капитал дава на бизнеса спокойствието да финансира разширението на активността си. Имате потребност от повече офис или индустриално пространство, нови мощности и съоръжение, още личен състав? Искате да навлезете на нови пазарни територии? В сходни случаи на помощ идва точно обезпечаването на външен капитал от благонадежден сътрудник, който да ви даде по този начин нужните средства. Външното финансиране оказва помощ и при огромни бизнес решения като сливания или придобиване на други компании в случаите, когато би трябвало да се работи бързо в една мощно конкурентна среда, а не разполагате с нужните лични запаси.

Промяна в посоката на бизнеса

Често в бизнеса се появява опция напълно да променим посоката на активността си или да прибавим евентуално сполучлив съпътстващ бизнес. Това неизбежно обуславя  необходимостта от набиране на нужните запаси, набиране на още личен състав или преквалификация на съществуващия, създаване на нови пазари. Всичко това елементарно може да бъде реализирано с навременно външно финансиране.

Оборотни средства

Понякога се случва поръчките да са по-бързи или да надвишават в пъти разполагаемите средства. Стандартно заплащанията по реализацията се случват едвам след приключването на даден план или поръчка - постоянно месеци по-късно. В сходни случаи още веднъж на помощ идва външното финансиране, което да ни построи по този начин нужния " мост “ сред реализирането на даден план и приемането на дивиденти от него.

Експертиза и професионална помощ

Често организациите, които финансират вашия бизнес, могат да бъдат източник на препоръки в разнообразни области. При оценката на вашата активност и на база на експертния си опит, вашата финансова институция може да ви даде скъпи бизнес насоки по какъв начин да избегнете съответни финансови усложнения или да решите съответен проблем. А в случай че вашият финансов консултант и сътрудник е част от по-голяма конструкция с разнообразно портфолио, то може да ви даде и услуги в други нужни за вас сфери.

Осигуряването на средствата, нужни за устойчивото бъдеще на бизнеса, е витална нужда. Често фирмите се изкушават да посегнат към личните си запаси, което от време на време може да се окаже доста рисково в дълготраен проект. Външният капитал оказва помощ на бизнесите да мечтаят без граници  и да преследват задачите си с необятни крачки.

Началото постоянно е мъчно, а пътят – обезпокоителен и изпълнен с провокации. Вече обмисляте благоприятни условия за външно финансиране?

Каквито и да са концепциите ви, Prospect Capital е вашият приближен сътрудник по пътя към върха.  Рекламна обява РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Коментари (0)
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР