Едва две точки влизат в дневния ред на заседанието на

...
Едва две точки влизат в дневния ред на заседанието на
Коментари Харесай

Депутатите изслушват Никола Стоянов, създават и комисия за казуса с имунитета на Радостин Василев

Едва две точки влизат в дневния ред на съвещанието на депутатите в четвъртък, съобщи кореспондент на БГНЕС. Като първа точка народните представители ще изслушат служебния министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, а по-късно ще прегледат и гласоподават Проект на решение за основаване на Временна комисия по настояването на основния прокурор на Република България, за предоставяне на позволение за продължение на наказателното произвеждане против народния представител Радостин Василев.


Изслушване на служебния министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов е по отношение на наличието на включените в 11-ия пакет наказания по отношение на Русия, препоръчани от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и обстоен разбор по браншове на всички наложени наказания до този миг с въздействието им върху българската стопанска система. Вносители на предлагането са Цончо Ганев и група народни представители.

Втората точка в дневния ред на депутатите е разглеждане и гласоподаване на Проект на решение за основаване на Временна комисия по настояването на основния прокурор на Република България, за предоставяне на позволение за продължение на наказателното произвеждане против Радостин Петев Василев - депутат в 49-ото Народно заседание. Вносител е Росен Желязков – ръководител на Народното събрание.

В претекстовете на проекторешението се показва, че на 24 април 2023г. В Народното събрание е постъпило искане на основния прокурор Иван Гешев за предоставяне на позволение за продължение на наказателното произвеждане среши народния представител Радостин Василев. На същата дата народния представител е известен с писмо за постъпилото искане и опцията да се запознае с него и приложените материали. До момента Василев не е подал документално единодушие за продължение на наказателното произвеждане против него по направеното искане. Практика е в сходни случаи Народното събрание да сътвори краткотрайна комисия, която да изследва дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент по настояването на основния прокурор. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР