Едва два дни след монтирането на люлка за деца със

...
Едва два дни след монтирането на люлка за деца със
Коментари Харесай

Два дни по-късно: повредиха съвсем нова люлка за деца с увреждания в София

Едва два дни след монтирането на люлка за деца със специфични потребности в столичен парк, тя към този момент е развалена.

Люлката е рискова за потребление след нанесената щета, сподели фотографът Анна Йончева. Люлката беше инсталирана в парк "Света Троица " в София, откакто фотографът провежда благотворителна акция "Различните деца на България " за събиране на средства.

,,Люлката е в окаяно положение. Току-що я снимах. Изпратих я още веднъж на производителя ", изясни за БНР Анна Йончева.

,,Не може една част от обществото да подаряват, да желаят да създадат нещо хубаво и в един миг останалата част от това същото общество да руши'', разяснява фотографът.

Йончева описа, че заключалката на люлката при първичния монтаж е била с тримилиметрова стомана, а през вчерашния ден са поставили подсилена - от шестмилиметрова стомана.

,,Това нещо през днешния ден сутринта е усукано. С мен имаше мъж, който се опита с ръце да го оправи - не стана. Това нещо е хванато и с някакъв инструмент е въртяно и е усукано'', показа още тя.

,,Вчера сложихме стикери, на които написа "Комбинирана люлка, пригодена за деца в инвалидни колички ", тази заран част от надписа към този момент липсва. Първите букви са изтъргани, няма ги. Отдолу гумата, която е под платформата - това е гума, която е планувана да устоя до 100 килограмана на платформата, тя е изкривена ", добави картината Анна Йончева.

Фотографът посочи, че към този момент има случай - паднало дете от люлката. Деца се струпват върху платформата без безусловно никакъв наставнически кантрол, по 20 деца на люлката, показа още свои усещания от деня на монтирането на оборудването Анна Йончева.

,,Децата за мен тук нямат безусловно никаква виновност. Люлката е за безусловно всички деца на площадката. Но някой би трябвало да им каже по какъв начин да пазят това, което употребяват. Пред очите ми едно дете падна под натиска на всички други. Вратичката се отваря, те се спускат по нея, въргалят се, блъскат я в земята - нито един родител към тях. Това, което за мен персонално е най-тъжно - аз, като родител на две деца, в случай че видя, че моето дете разрушава някакво оборудване, без значение дали ще е това или някакво друго оборудване, ще отида, ще му направя забележка, ще го управлявам поради неговата лична сигурност, поради сигурността на другите деца. Но не, това не се случи, изясни Йончева.

,,Изложбата ще я има, просто премислям дали да бъде с благотворителен темперамент, дали въобще да се събират средства за втора такава люлка или да бъде галерия по този начин, каквато ми беше, т.е. самият план. Идеята ми беше да покажа тези деца, обществото да ги види, да научи за тях, да ги види усмихнати, щастливи. И в случай че във времето на плана мога да сложа и едно оборудване някъде, с цел да ги направя щастливи, ето, сложих го. Децата в действителност бяха щастливи. Не мога да опиша с думи страстта, която видях пред очите си. Как страхът, тъй като те не са се качвали, по какъв начин техният боязън, който беше в очите им, за две-три минути минава в едно вдъхновение, усмивка, ужасно преживяване и два дни по-късно... просто не знам. За мен в действителност е отчайващо'', показа огорчението си фотографът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР