Едва 800 украински деца са подали заявка за интегриране в

...
Едва 800 украински деца са подали заявка за интегриране в
Коментари Харесай

Само 800 украинчета искат да учат

Едва 800 украински деца са подали поръчка за консолидиране в българската просветителна система - 550 към учебно заведение, 250 към детски градини. Броят е прекомерно дребен, спрямо 25 000 деца от Украйна у нас. Справката даде министърът на образованието и науката Николай Денков в Народното събрание.

По думите му - упованията и очакванията са да се върнат в страната си, по тази причина и не бързат да се включат в просветителната система. 20 000 могат да бъдат интегрирани, в случай че бъдат повече - ще трябват да се образуват обособени паралелки, с нови учители и така нататък Най-много са записаните за учебно заведение украинчета в Бургас - над 300 деца, само че не всичките те са влезнали в учебно заведение поради здравния статус - би трябвало да получат ваксини, за което Министерство на здравеопазването има организация.

Учебната година няма да бъде удължавана поради пандемията от ковид - плануват се действия под формата на самостоятелни занимания, проучват се проблемите на всички от децата, задачата е да се наваксат самостоятелните им пропуски. Предстои рестарт на програмата за спорт и изкуство преди ваканцията. Дали ще се стартира учебно заведение на 1-ви - вместо на 15-и септември, Николай Денков посочи, че се разискват разновидности, имало е отраслов съвет сред шефове и родители, само че към този момент няма общо решение.

Засега няма известия за проблеми по програмата " Отново дружно ", за която учебни заведения и хотели имат подписани контракти за лагери на възпитаници. Министърът посочи, че могат да се сключат анекси към договорите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР