Едва 6 месеца след лансирането си стрийминг платформата Quibi обяви

...
Едва 6 месеца след лансирането си стрийминг платформата Quibi обяви
Коментари Харесай

Стрийминг платформата Quibi спира да работи

Едва 6 месеца след лансирането си стрийминг платформата Quibi разгласи желанията да приключи интервенциите си и да започва развой по продажба на акциите.

Анонсът акцентира превъзходството на Netflix, Amazon Prime, Disney+ и Apple TV+ над прохождащия нов състезател в промишлеността, който изпитва усложнения в поддържането на огромни бюджети за наличие и богато многообразие от продукции.

„ Светът се промени доста от лансирането на Quibi насам и нашият независим бизнес модел към този момент не е жизнерадостен “, съобщи създателят Джефри Каценберг в изказване, представено от „ Ройтерс “.

Базираният в Лос Анджелис бранд предлага забавление и вести във видеа с дълготрайност до 10 минути за мобилни устройства. Услугата се предлага за 5 $ месечно с реклами и за 8 $ без реклами. Тя е учредена от холивудския продуцент Джефри Каценберг и някогашния основен изпълнителен шеф на HP Мег Уитман. Двамата съумяват да съберат над 1.7 милиарда $ средства и притеглят знаменистости като Идрис Елба и Криси Тейген. Сред вложителите са Disney, WarnerMedia и NBCUniversal, написа CNBC.

„ Въпреки е разполагаме с задоволително капитал, с цел да продължим да работим за забележителен интервал от време, взехме сложното решение да прекратим бизнеса, да върнем парите в брой на нашите акционери и да се сбогуваме с надарените ни сътрудници “, сподели още Уитман.

Според осведомени със случая платформата е планувала да събере над 7 млн. клиента през първата година, само че е имала едвам към 500 хиляди преди няколко седмици.

За късото си битие Quibi се сблъска и с дело от интерактивната компания Eko, съгласно което платформата е нарушила патентите ѝ за мобилни видео технологии. През месец май „ Уолстрийт Джърнъл “ заяви, че хедж фондът Elliott Management финансира правосъдния иск на Eko.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР