Едва 54-ма от общо 592 кандидати са успели да решат

...
Едва 54-ма от общо 592 кандидати са успели да решат
Коментари Харесай

Над 90% от кандидатите за съдии по вписванията – скъсани още преди устния изпит

Едва 54-ма от общо 592 претенденти са съумели да решат теста за съдии по вписванията, оповестява правният портал lex.bg, като се базира на информация от Министерството на правораздаването. Изпитът се организира преди месец в НДК, а резултатите му бяха оповестени едвам през днешния ден.

Сред близо 600-те претенденти е имало един отказал се и двама с анулирани работи. По-голямата част от останалите не са съумели да дадат минимум 32 правилни отговора от 40 въпроса.

Lex.bg отбелязва, че в началото искащите да станат съдии по вписванията са били още повече – 706, само че 111 от тях са се отказали още преди теста.

Справилите се със дилемите 54-ма пък ще би трябвало да се преборят с още едно затруднение – вербален изпит по стабилен конспект, обвързван с всички правни аспекти на работата, за която аплайват.

Успешно издържалите препитването ще се борят за общо 44 свободни места в страната, т.е. още преди последната „ цедка” е ясно, че миналите през нея адвокати имат големи шансове да получат мечтаната работа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР