Едва 5% от българите приемат политика на приемане на мигрантите,

...
Едва 5% от българите приемат политика на приемане на мигрантите,
Коментари Харесай

Регистрират твърда съпротива срещу еднополовите бракове у нас

Едва 5% от българите одобряват политика на приемане на мигрантите, а 87% показват твърда опозиция против еднополовите бракове . Това демонстрират данните на проучване за въздействието на консервативизма у нас, направено от научно-изследователския център Институт за съвременна политика и показани от Борислав Цеков по време на конференция през днешния ден, отдадена на консервативната вълна.

Проучването е финансирано с европейски средства по стратегия на Екологичен потенциал.

В съпоставяне с предишни проучвания не се следят огромни разлики. Особеност на резултатите от изследването е, че у нас има разбъркване и припокриване на идеологическо самоопределяне, като по някои тематики прецизно се пазят консервативни хрумвания - да вземем за пример за обичайно семейство. Като десни консерватори се дефинират 16% от интервюираните . Повече от ⅓ показват ГЕРБ като партия, която пази консервативните полезности.

Отношението към европейските институции е акцент в проучването и бележи дребна разлика - 7 пункта сред двете огромни публични групи, които споделят друга визия за Европейски Съюз.
Доминират мненията за засилена интеграция , само че има отчетлива част, която е срещу.

И тоза проучване записва рецесия на доверие в българските институции. Съпоставката с европейски институции, демонстрира, че българите се доверяват повече на Екологичен потенциал, в сравнение с българското Народно заседание.

Едва 17% от запитаните имат доверие в Министерски съвет, до момента в който доверието в Европейска комисия е 34%.

" Процесите, които са загатнати или обрисувани от данните в това социологическо изследване, на процедура могат да се следят във всички страни членки на Европейски Съюз ", означи Цеков. По думите му, наклонността, която консервативните течения пазят в Европа, без значение от тяхната партийна-политическа форма, са в действителност битка със статуквото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР