Едва 40% от българите смятат, че ваксините са безопасни, а

...
Едва 40% от българите смятат, че ваксините са безопасни, а
Коментари Харесай

Едва 40% от българите смятат ваксините за безопасни

Едва 40% от българите считат, че имунизациите са безвредни, а съгласно 15% са рискови. 35% от българите показват, че не ги считат нито за рискови, нито за безвредни, а 10% нямат мнение по въпроса. 
 Тренд: 1 милион българи мислят имунизациите за част от международна интрига  19% от българите се съмняват, че Земята е кръгла. Само 58% имат вяра, че имунизациите са потребни
Това сочи най-голямото световно изследване на настройките към имунизациите " Wellcome Trust ", представено от Би Би Си.

Проучването е извършено измежду 140 000 души от над 140 страни. 

По отношение на успеваемостта на имунизациите 57% от интервюираните българи са показали, че имунизациите са ефикасни, а 7% са оповестили, че те не са ефикасни. 30% от българите не ги считат нито за ефикасни, нито за неефективни, а 7% нямат мнение по въпроса.

71% от българите са показали, че имунизациите са значими за децата, а противоположното мнение са изказали 7% от интервюираните. 17% са показали, че не ги считат нито за ефикасни, нито за неефективни, а 5% нямат мнение по въпроса. 

96% от интервюираните родители в България са показали, че децата им са имунизирани против едно или повече болести. 

След получените отговори създателите на изследването от Gallup World Poll са генерирали разбор за това до каква степен жителите на дадена страна имат вяра на учените. От разбора излиза, че единствено 11% от българите имат огромна религия на учените, 55% приблизително имат вяра на учените, 20% имат дребна религия на учените, а 14% нямат мнение. 

От изследването излиза наяве още, че доверието към имунизациите у нас е по-ниско от междинното за Източна Европа. 

Най-голямо доверие в сигурността на имунизациите има в Южна Азия и Източна Африка, а минимум е то в Западна и Източна Европа.

Французите са преди всичко в класацията във връзка с изразено противоречие за успеваемостта на имунизациите. 33% от интервюираните французи са оповестили, че имунизациите са неефективни. Следват Габон и Того, където надлежно 26% и 25% от хората са показали, че имунизациите са неефективни. Русия е четвърта с 24%, следвана от Швейцария с 22%, Армения, Австрия и Белгия с по 21%.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР