Едва 38 на сто от мигрантите, пристигнали незаконно в ЕС

...
Едва 38 на сто от мигрантите, пристигнали незаконно в ЕС
Коментари Харесай

Под 40% от незаконно пристигналите в ЕС мигранти биват връщани

Едва 38 на 100 от мигрантите, пристигнали нелегално в Европейски Съюз и за които е издадено позволение да изоставен, фактически биват връщани в страната, от която произлизат или през която са пресекли европейските граници. Това се показва в оценка на Европейската счете палата.

От 2008 година приблизително половин милион мигранти годишно получават заповед да изоставен Европейски Съюз, отбелязва палатата. Въпреки че към този момент няма ясни данни за финансирането от Европейски Съюз за съдействие с страните на генезис на мигрантите, палатата е открила към 60 плана за връщане на обща стойност 641 млн. евро. Сметната палата на Европейски Съюз оповестява, че ще ревизира осъществяването на 20 плана за назад приемане на мигранти.

Уточнява се, че в последно време броят на върнатите мигранти от страни отвън Европа е под 30 на 100. Отчита се, че главната причина за това е сложното съдействие с страните, от които те идват. Европейски Съюз е сключил 18 съглашения за връщане, само че някои от непознатите страни не са склонни на договаряния по вътрешнополитически аргументи.

Палатата има намерение да ревизира подписаните съглашения за връщане и тяхното приложение. В известието се отбелязва, че връщанията може да бъдат доброволни или насилствени, към страната на генезис или друга страна по желание на мигранта, стига тя да е склонна да го одобри.

Според интернационалното право всяка страна е задължена да приема назад своите жители. Европейската комисия през днешния ден посочи, че връщанията не престават, въпреки да са затруднени от пандемията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР