Едва 25% от американците, анкетирани от Reuters/Ipsos, подкрепят запазването на

...
Едва 25% от американците, анкетирани от Reuters/Ipsos, подкрепят запазването на
Коментари Харесай

Американците масово са против лотарията за зелена карта

Едва 25% от американците, интервюирани от Reuters/Ipsos, поддържат запазването на Програмата за нашарване на имигрантския поток, с помощта на която на правилото на лотарията чужденци получават така наречен зелена карта. В същото време 60% са срещу схемата, позволяваща на инцидентен принцип законно престояване и работа.

Това демонстрират оповестените в четвъртък данни от социологическо допитване на Reuters/Ipsos, съгласно което множеството американци поддържат идването и непрекъснатото престояване на чужденци, само че когато авансово имат контракт с компания или институция, а не тъй като им е излязъл шансът.
Създадената преди близо 30 години стратегия издава всяка година 50 000 визи на страни, които не изпращат доста хора в Съединени американски щати. Но през последните години тя е подложена на критика от политици, конгресмени и сенатори са правени опита - последният през 2013г. - да бъде прекъсната.

След атентата в Ню Йорк на узбекистанеца Сайфуло Саипов, влезнал преди 10 години в Съединени американски щати със зелена карта, президентът Доналд Тръмп разгласи, че е наредил неотложно да стартира развой за закриване на програмата и прикани в Конгреса да дадат утвърждението си допустимо най-бързо.

Допитването на Reuters/Ipsos демонстрира още, че 70% от участниците поддържат даването на зелена карта на съпруг/съпруга на американски жител. За 61% е по-добре имигрантите да получават този документ, когато работят за американски компании. Но социологическото изследване демонстрира, че малко над половината дали отговор поддържат закриването ѝ при сегашната неизясненост какво ще я замести. То е извършено онлайн и на британски измежду 1278 души с позволена неточност от 3 процентни пункта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР