Едва 20% от минималната месечна работна заплата (560 лева) струва

...
Едва 20% от минималната месечна работна заплата (560 лева) струва
Коментари Харесай

Овергаз: Около 20% от минималната работна заплата е струвало отоплението на газ през март


Едва 20% от минималната месечна работна заплата (560 лева) коства на потребителите на природен газ отоплението, готвенето и затоплянето на вода през март 2019 година Това оповестиха от газовия снабдител " Овергаз ". Според изчислянията им в случай че " живеете в апартамент от 90 до 120 квадрата, вие сте платили за синьо гориво приблизително по 106 лв. с Данък добавена стойност в края на зимата и началото на пролетта ".

Ако жилището ви е по-голямо – до 150 квадратни метра, междинните сметки за март са 137 лв., още веднъж с Данък добавена стойност. За съпоставяне, през март 2018 година клиентите на синьо гориво са платили приблизително по 140 лв. в жилищата си до 120 квадратни метра. И сега природният газ е над два пъти по-евтин от електрическата сила, а по своите екологични качества най-модерната сила в бита е несравнима с всички други енергоизточници.

Домакинствата, избрали синьото гориво за отопление, готвене и затопляне на вода, са понижили разноските си за 2018 година с общо 34 милиона лв.. Изчисленията демонстрират, че за предходната година всяко семейство приблизително е платило с 1 159 лв. по-малко за сила, като е предпочело природният газ пред електрическата енергия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР