Едва 20 на 1000 души у нас даряват кръв, което

...
Едва 20 на 1000 души у нас даряват кръв, което
Коментари Харесай

Христо Григоров: От 1000 души едва 20 даряват кръв у нас

Едва 20 на 1000 души у нас подаряват кръв, което е прекомерно незадоволително. Това сподели пред „ Фокус “ ръководителят на БЧК Христо Григоров.

Той изясни, че според Световната здравна организация е належащо броят им да е към 50. В Европа той е близо 35, сподели още Григоров.

Като аргументи за ниската интензивност у нас, Григоров уточни демографска рецесия и застаряването на българското население. „ Всяка година на пролет и есен, дружно със студентите, организираме непринудено кръводаряване под името „ Капка по капка – живот “.

"Има и един фактор, който не може да бъде подценен. Отношението на корпоративния бизнес в последните години е засилено. Те са разбрали, че това е тяхна обществена отговорност “, сподели Христо Григоров.

Той сподели още, че 80% от кръвта в Европа се събира на терен, посредством изнесени пунктове.

Във връзка с днешната акция за даряване на кръв н Народно събрание, той изясни, че отзивчивостта на народните представители е огромна и че повече от 1/3 от депутатите подаряват кръв. Според него доброволното кръводаряването е част от възпитанието, което младежите би трябвало да придобият.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР