Едва 2% е безработицата в община Божурище. Това е най-ниската

...
Едва 2% е безработицата в община Божурище. Това е най-ниската
Коментари Харесай

Община Божурище - с най-ниската безработица в Софийска област

Едва 2% е безработицата в община Божурище. Това е най-ниската стойност в Софийска област. Причината е в развиването на Индустриалната зона Божурище и вложенията, които вършат фирмите в региона.

Ангел Енчев е шеф на компания за произвеждане на опаковки от картон и велпапе. В началото на януари компанията му мести производството си в Индустриалната зона в град Божурище. Причината е по-лесния достъп до нови клиенти и опцията за разширение на индустриалните мощности. Заетите във компанията са от София и Своге, а от скоро има назначени и две момчета от предпазеното жилище " Заедно " в село Гормазово.
Ангел Енчев, шеф на компания за произвеждане на опаковки: Аз персонално пуснах публикация във Facebook страницата на община Божурище с концепцията да притеглим повече работна ръка, само че като цяло втора, трета седмица не се случва. Може би хората си имат работа.
Населението на община Божурище е близо 4000 души, а записаните безработни са 89 души. Според заместник-кмета на общината Владислава Симеонова повода за дребния брой на безработните е близостта на града до София и развиването на Индустриалната зона.
Владислава Симеонова, зам.-кмет в община Божурище: По-голям % са дами, 55 дами, а останалите са мъже. Средната дълготрайност, която прекарват на борсата са сред 6 и 12 месеца. Има несъмнено и хора с висше обучение измежду тях, само че в по-голяма степен са хората със приблизително обучение.
10 са огромните работещи предприятия на територията на община Божурище. Фирмите са с друг профил и активност, измежду които логистични центрове, транспортен терминал, фармация и произвеждане. Тази година от кметството чакат още 7 компании да проработят в Индустриалната зона. Предстои да бъде построен и хлебозавод с мелница.
Владислава Симеонова, зам.-кмет в община Божурище: Като цяло инвестицията на Икономическа зона Божурище е над 200 млн. лв. и тя ще подсигури над 2 хиляди работни места.
Индустриалната зона в град Божурище към момента не е построена изцяло. Въпреки това съгласно администрацията на общината тя е най-бързо разрастващата се в страната и към този момент е привлекателен център за огромните задгранични вложители у нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР