Едва 14% от собствениците на заведения са съгласни да отворят

...
Едва 14% от собствениците на заведения са съгласни да отворят
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Понесохме страшни щети от това отваряне-затваряне

 Едва 14% от притежателите на заведения са съгласни да отворят от 1 април при новите условия. Това демонстрира анкета на Сдружението на заведенията.

По-рано през днешния ден здравният министър проф. Костадин Ангелов разгласи, че кафенетата и заведенията за хранене ще могат да проработят от началото на идващия месец, само че клиенти ще могат да сядат единствено в откритите елементи.

Част от обектите са съгласни с новите разпореждания, само че при ясно написани обезщетения за бизнеса за интервала на рестриктивните мерки.

Собственици се притесняват, че отварянето единствено на градините на заведенията, може да ги остави без държавни помощи, а това няма да е задоволително, с цел да поддържат бизнеса си.

" Не ни устройва да работим единствено на открити пространство. Но това въпреки всичко е крачка напред. Препоръчваме всеки, който има опция, да изкара маси извън, с цел да задържи клиенти. Здравната конюнктура бърка проектите. Изхождаме от това, че здравето на хората е преди всичко, само че за бизнесът е значимо да се тръгне в някаква тенденция ", разгласи Ричард Алибегов, председателя на Българската асоциация на заведенията.

" Нямаме да имаме безусловно никаква облага. Всеки отворен бизнес обаче няма да получи помощи. За затворените бизнеси ще има компенсации, да вземем за пример - нощните клубове. "

" Огнище в заведение няма. Милиарди са загубите. Понесохме страшни вреди от това отваряне-затваряне. Желаещите да работят в нашия отрасъл мощно понижа. Чувстват се несигурни ", приключи той пред Bulgaria On Air.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР