Едва 1 263 от всички над 13 500 страници от

...
Едва 1 263 от всички над 13 500 страници от
Коментари Харесай

Италиански журналист: Мафията на Апенините има връзка с масонството

Едва 1 263 от всички над 13 500 страници от отчета за най-мащабното следствие против мафията в Италия от началото на века са обществено известни.

Снимка: bTV

В четвъртък стана ясно, че в листата с над 300 задържани, с който bTV разполага, е и българка – Живка Димитрова.
Арестите против мафията в Италия не престават Задържани са политици и известни бизнесмени в Торино
Опитният проверяващ публицист от „ Кориера каузи Сера” Карло Макри споделя, че най-големите мафиотски италиански групи имат въздействие в огромна част от Европа посредством масонските ложи.

Снимка: bTV

„ Имат връзки с масонството – шотландското, английското… Един от основните мафиоти в „ Ндрангета” Луиджи Манкузо е връзката им с един от неофициалните клонове на масонството. Той е седял на една маса с „ важните” – и на политическо, и на масонско ниво”, споделя Макри.
Министерство на вътрешните работи удостовери за ареста на българка при акция против мафията в Италия Живка Димитрова е арестувана Италия дружно с още стотици сътрудници на най-мощната формация "Ндрангета "
Клонът на мафиотите Луиджи Манкузо и Никола Бонавота е тясно обвързван и с един от някогашните дупетати от партията на Силвио Берлускони – Джанкарло Пители, който също е измежду задържаните в четвъртък при огромната интервенция на италианските анти-мафия служби РОС - „ Възраждане”. Пители е член на една от интернационалните масонски ложи – „ Гранде Ориенте”. Тя работи в Италия, само че има свои клонове по целия свят, в това число и България. У нас нейните членове са в масонската група „ Великата ложа на старите свободни и признати зидари”.

Снимка: bTV

Сред задържаните от управляващите в Италия са и други от най-влиятелните политици и сполучливи предприемачи на Апенините - съвсем целият политически хайлайф на Калабрия и даже началникът на районния отдел на полицията. Според проверяващите, мафията е имала свои хора в 11 от 20-е италиански области.
Разпитана е българката, арестувана при акция против мафията в Италия Живка е работила в заведението на един от босовете, задържани в четвъртък
Една от най-големите медии в Италия - „ Соле Вентикуатро Оре” - написа за задържаните в Италия, прилежащите Швейцария и Германия, само че обръща и особено внимание на далечна България.

За Живка Димитрова е ясно, че е била измежду околните сътрудници на един от водачите на „ Ндрангета” Никола Бонавота. „ Знам, че Бонавота e доста значим клон на мафията, почнал от Сан Грегорио ди Бона, който е взел участие в спор за власт с фамилия Манкузо. Трудно ми е обаче да кажа каква е била връзката сред тази жена и Бонавота, тъй като към момента преглеждаме италианските участници в схемата.”, сподели за журналистът Карло Макри.

Снимка: bTV

Връзката със страната ни обаче е дългогодишна, тъй като мафиотите от региона Вибо Валенсия, където е и местността Сант Онофрио, постоянно наемат убийци от България и Румъния, споделя още за схемата дългогодишният публицист Макри - „ При арест обаче наетите убийци постоянно стартират да сътрудничат и с полицията”.

Снимка: bTV

Свързаната с мафията българка Живка Димитрова пък е притежател на заведение точно във значимата за нарушителите околност Сант Онофрио – там на улица „ 25-и април” 18 е записано кафе „ Сублиме”. И макар че към този момент беше разпитана от италианските управляващи, татко ѝ отхвърля Димитрова да е обвързвана с „ Ндрангета”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР