Едуард Сноудън, който през 2013 година публикува мащаба и методите

...
Едуард Сноудън, който през 2013 година публикува мащаба и методите
Коментари Харесай

Сноудън, който разобличи случващото се в американските разузнавателни служби, изрече силни думи

Едуард Сноудън, който през 2013 година разгласява мащаба и методите за наблюдаване на американските разследващи служби, не губи вярата да се завърне в Съединени американски щати. Това съобщи той в изявление за немския седмичник „ Шпигел ”, представено от БГНЕС. Запитан дали в миналото се надява да се върне в родината си, Сноудън сподели: " Да, несъмнено, само че до каква степен това ще бъде допустимо, не знам. Между другото обвиняванията против мен, за които говорите, звучат все по-рядко с всяка минала година. Това значи, че за мен има вяра ".

Пред изданието някогашният чиновник на Агенцията за национална сигурност (НСА) означи обаче, че не чака амнистия от управлението на Съединени американски щати.

" Барак Обама одобри откровенията ми като персонална засегнатост, тъй като всички трансферираха виновността точно на него ", изясни той.

Същевременно Сноудън разкритикува шефа на немското контраразузнаване Ханс-Гьорг Маасен, който предходната година съобщи, че активността на Сноудън е „ част от хибридна война, която Русия води против Запада” и загатна, че американецът може би е " предател или двоен сътрудник ".

" Той даже нямаше задоволително храброст да ме назова разузнавач, а вместо това сподели, че не може да потвърди, че съм съветски сътрудник, само че има известна степен на " надеждност ". Това може да важи за всеки ", съобщи Сноудън.

В изявлението си Сноудън показа и за живота си в Русия, където на 1 август 2014 година получи позволение за 3-годишно престояване. " Пътувам доста, неотдавна посетих Санкт Петербург, роднините ми ме посещават понякога ", сподели той. Сноудън посочи и че при сегашните условия неприкосновеността на персоналния му живот е едно от най-важните неща за него. " Най-лошото е, когато ме разпознават в магазините ", разкри той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР