Едуард Сноудън, бивш служител на Агенцията за национална сигурност на

...
Едуард Сноудън, бивш служител на Агенцията за национална сигурност на
Коментари Харесай

Сноудън се оплаква от цензуриране на автобиографията му в Китай

Едуард Сноудън , някогашен чиновник на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати се оплаква, че китайската версия на автобиографията му е цензурирана , оповестява " Гардиън ".

Сноудън разяснява, че това е нарушаване на неговото издателско съглашение и приканва китайските читатели да оказват помощ за идентифициране на изчезналите раздели .

" Нека съставим вярна и неограничена версия, с цел да публикуваме свободно онлайн на китайски език, като съберем преводачи, за да изобличим всяка срамна редакция, изисквана от цензуриращите ", написа той.

The Chinese edition of my new book, #PermanentRecord, has just been censored. This violates the publishing agreement, so I'm going to resist it the way I know best: it's time to blow the whistle. You can help. Here's how: (THREAD) pic.twitter.com/FjvFFsrW4e
— Edward Snowden (@Snowden) November 12, 2019
Автобиографията на Сноудън наблюдава живота му от детството до времето, когато работи за Централното разузнаване и Агенцията за национална сигурност. Включени са мисли на Сноудън за авторитаризма, демокрацията и персоналния живот - всички тематики, които са цензурирани от Китай .

В глава, касаеща събитията от арабската пролет през 2011 година, китайската версия прескача наблюденията на Сноудън, за какво хората са били подтикнати да стачкуват: " Тълпите приканват за преустановяване на потисничеството, цензурата и несигурността. Те заявиха, че в едно в действителност заслужено общество, хората не дават отговор на държавното управление, държавното управление дава отговор пред хората. "

Голям раздел за естеството на властническите страни също е цензурирана. " Авторитарните страни нормално не са държавни управления на закони, а държавни управления на водачи, които изискват преданост от своите жители и са враждебни към несъгласните ".

Промените в китайската версия не са изненадващи , като се има поради степента, в която непознатите материали постоянно са цензурирани , преди да бъдат оповестени в континенталната част. Но Сноудън е приветстван като воин в Китай за разкриването на хакерството на Съединени американски щати към Китай .

Китайските държавни медии оповестяват за правосъдното дело , което американското държавно управление заведе против Сноудън и приветства издаването на книгата за откриване на истината за спонсорираното наблюдаване от американското държавно управление.

Миналата седмица държавният " Глобал таймс " изясни, че ще избере 10 души, които да получат копия на китайската версия на книгата на Сноудън .

Други цензурирани раздели включват препратки към огромната защитна стена на Китай, употребена за блокиране на достъпа до непознати уеб страници , споменаване на " номиналната автономност на Хонконг " и степента на опциите за наблюдаване на Китай .

Сноудън написа в откъс, изрязан от китайската версия: "... механизмите и машините, нужни за непрекъснатото събиране, предпазване и разбор на милиардите ежедневни телефонни и интернет връзки на над милиард души, бяха извънредно умопомрачителни. В началото бях толкоз впечатлен от чистото достижение и дързостта на системата, че съвсем забравих да бъда ужасяващ от тоталитарния й надзор . "

Изтрити са пояснения за правото на цялост на персоналния живот . " В последна сметка, казвайки, че не се интересувате от персоналния живот, тъй като няма какво да криете, не се разграничава от това, че казвате, че не ви интересува свободата на словото, тъй като нямате какво да кажете ", написа той.
 Китай: Отдавна Съединени американски щати систематично и целеустремено подслушват и крадат информация
Китай: Отдавна Съединени американски щати систематично и целеустремено подслушват и крадат информация

" Съединени американски щати да разясняват личното си държание, Китай и Африка са положителни другари "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР