Едуард Лимонов, руски писател, лидер на партия Другата Русия и

...
Едуард Лимонов, руски писател, лидер на партия Другата Русия и
Коментари Харесай

Почина писателят Едуард Лимонов

Едуард Лимонов, съветски публицист, водач на партия " Другата Русия " и една от спорните фигури в публичния и културен живот на страната, умря на 77 години.

Новината удостовери негов асистент, както и депутатът Сергей Шаргунов, съгласно който това е станало в московска болница през днешния ден, само че никой не споделя към този момент повода. " До последно бяхме във връзка, разговаряхме, беше със здрав и явен разум ", съобщи Шаргунов за ТАСС.

На 13 март Лимонов написа във " Facebook ", че напълно скоро е сключил контракт за издаване на новата си книга " Старецът пътешества ".

Писателят Дмитрий Биков го разказа като комплициран, превъзходен и нетърпим човек.

Лимонов става изключително прочут, когато неговия разказ " Това съм аз, Едик " (Это я, Эдичка) от 1979 година се появава на книжния пазар при започване на перестройката.

" На млади години той беше талантлив публицист. Срещала съм се с него. Струма ми се, че не беше най-умният човек в света, само че беше доста галантлив ", разяснява за нег описателката Людмила Улицкая.

Лимонов емигрира в Съединени американски щати през 1974г., живее в Париж от 1980 година, а през 1992 година се завърна в Русия и взе участие в учредяването на Национал-болшевишката партия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР