Едуард Исаков, сенатор от автономния окръг Ханти-Мансийск в Сибир, се

...
Едуард Исаков, сенатор от автономния окръг Ханти-Мансийск в Сибир, се
Коментари Харесай

Руски сенатор се отрече от дъщеря си заради антивоенната ѝ позиция

Едуард Исаков, сенатор от самостоятелния окръг Ханти-Мансийск в Сибир, се отхвърли от щерка си Даяна след нейно изявление, в което споделя за какво е напусала Русия и приказва против войната в Украйна. 49-годишният сенатор написа в Telegram, че е спрял да поддържа връзка с щерка си, защото счита, че тя е " продала татко си, фамилията, родината си и е напуснала Русия ". Според него щерка му е " предателка ".

" Тя показва своята позиция против провеждането на специфична военна интервенция, против политиката на нейната страна. Очевидно тя е получила пари от тези медии, с други думи, тя е продала татко си, фамилията, родината си и е напуснала Русия. Трудно е да намериш думи, когато щерка ти се окаже изменник... От момента, в който разбрах, че има антируска позиция, ние не поддържаме връзка, не я застраховам със средства, не ѝ отпущам жилище ", написа той.

Парламентаристът акцентира още, че не отглежда щерка си, която в този момент е на 25 години, от 3-годишна възраст. Той е в листата на санкионираните от Англия, Европейския съюз и Канада.

Сега Исаков идва на работа в Съвета на федерацията със сако с огромен надпис Z. През юли посети фамилията на съветски шпионин, погубен в Украйна и сподели: " Горд съм, че такива млади момчета пазят страната ни и се бият с нацистите. " През април Исаков предложи да изпрати хора, които са срещу войната в Украйна, да бъдат изпращани да възвръщат Донбас. " Те не би трябвало да заплащат санкции, само че със личните си ръце, с които пишат гнусни постове в обществените мрежи, да създадат нещо за страната си. Нека почистят улиците от отпадък, боядисват огради. Вместо да са в пандиза за 10-15 дни зпратете ги в ДНР и ЛНР да оказват помощ за възобновяване на градовете и селата ", сподели той.

" АЗ СЪМ ПРОТИВ тази война! NO WAR! ", написа Исакова в канала си в " Телеграм ", откакто през вчерашния ден напусна Русия. " Може да се каже, че не аз избрах тази власт, само че ѝ угаждах с мълчанието си, бездействието и страха за живота си, макар че знаех за нейната свирепост и порочност. Не единствено нашият народ, само че и съседите страдат от нашата власт. "

През април Диана Исакова взе участие в митинг против съветските дейности в Украйна, сподели още татко й. Когато схванал за това (всъщност тя е била задържана в Сочи и му се обадили от ФСБ), той се опитал да й изясни нуждата от " военна интервенция " и предложил тя " да посети местата на военната популярност на руския народ, да прочете за историята на своята страна ", а също и да отиде в Донбас като доброволец.

" Не поемам никаква отговорност за решението му (да утвърди започването на война в Украйна - бел.ред.). Да, знам, че той е подписал този документ, който разрешава нахлуването, само че не се срамя от него, не се усещам отговорна. Това е обособен възрастен, който носи отговорност за дейностите си ", изяснява Диана Исакова за Би Би Си.

" Притеснявам се, може би какво ще се случи с него по-нататък, тъй като съм уверена, че диктатурата рано или късно ще падне. За страдание такива арогантни хора като татко ми, като нашето държавно управление, подценяват другите хора, надценяват себе си. Те имат възприятието, че всичко, което се случва в този момент, е вечно, че Путин е вечно. (...) Хората, които са подкрепяли войната и по този начин нататък, могат да станат военнопрестъпници, могат да бъдат съдени. "

Действията на сенатора бяха коментирани от депутата от Държавната дума и ефирен водещ Евгений Попов. " Отказът от деца е последното нещо. Каквито и да са те ", написа той в Telegram.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР