Едрият бизнес не само не отстъпва от искането за облекчаване

...
Едрият бизнес не само не отстъпва от искането за облекчаване
Коментари Харесай

В. Тодоров: Нашата икономика прегрява, защото няма достатъчно работници

Едрият бизнес освен не отстъпва от настояването за облекчение на изискванията за импорт на служащи от страни отвън Европейския съюз, само че упорства да не се поставят ограничавания за икономическите браншове, в които могат да бъдат наемани. Ако не бъдат подхванати незабавни ограничения, това ще има съдбовни последствия за нашата стопанска система, предизвести Веселин Тодоров от Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) на конгрес за бизнес климата в страната.
 
Нашата стопанска система прегрява, тъй като няма задоволително служащи - това подвига заплатите; това отхвърля вложителите, тъй като няма по какъв начин да дойдеш в една страна да инвестираш, в която няма служащи. Това убеждава българските бизнесмени да изнасят своя биьзнес и те всеобщо го вършат и това скоро ще ни докара до срив на нашата стопанска система, тъй че ние сме в действителност в областта на зоната на прегряването, а то може да бъде предотвратено само и единствено с импорт на служащи - не бих споделил качествени, не бих споделил от кое място, а просто служащи, добави Тодоров.

Миналата седмица депутати от ГЕРБ и Обединените патриоти внесоха оферти за улеснение на достъпа на чужденци от страни отвън Евросъюза до българския пазар на труда. В момента служащите в дадена компания, които са жители на трети страни, не могат да надвишават 10% от общия брой на заетите в нея. Предложението на депутатите е таванът да се вдигне на 20%. Ако компанията е с личен състав под 250 души и оборот под 100 млн лева - до 35%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР