Еднозначната ни оценка за ситуацията, в която се намира българският

...
Еднозначната ни оценка за ситуацията, в която се намира българският
Коментари Харесай

Полина Карастоянова: Българският туризъм е близо до абсолютния колапс

Еднозначната ни оценка за обстановката, в която се намира българският туризъм, е, че тя е покрай абсолютния колапс. Нашите конкурентни страни вземат решителни ограничения, което не се случва у нас. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм Полина Карастоянова.

Трябва да изразим взаимност към всеки в туристическия бранш, който има усложнения, тъй като секторът е многокомпонентен. Тези хора би трябвало да бъдат чути и подкрепени, както всеки, който с труда си основава работни места и добавена стойност в българската стопанска система, съобщи тя.

По думите ѝ държавното управление не прави нужното, с цел да помогне на туристическия бранш в сложната обстановка.

Туристическият отрасъл по родното Черноморие е изправен пред колапс

Най-важната мярка, която би трябвало да бъде въведена, е системата за ваучерите. Това ще бъде вярно политическо и управническо решение, акцентира изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм.

Този въпрос е извънредно значим. С 250 млн. лв. за ваучери за всеки българин може да бъде подкрепят туризмът и той да върне средствата назад в държавния бюджет. Не е въпросът на каква стойност ще бъде ваучерът, въпросът е, че това ще е жест към бранша и към българските жители. Сега всеки желае помощ и тук е мястото на държавното управление да приоритизира секторите. Туризмът несъмнено е измежду водещите браншове у нас, една от дребното услуги, която има капацитет за повишаване в пъти, сподели още Полина Карастоянова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР