Едновременно в България и Русия днес бе пуснато в обръщение

...
Едновременно в България и Русия днес бе пуснато в обръщение
Коментари Харесай

В Плевен валидираха нова пощенска марка по българо-руски проект

Едновременно в България и Русия през днешния ден бе пуснато в послание четвърто взаимно пощенско издание, отдадено на 140 година от определяне на дипломатическите връзки сред двете страни . Българският вид бе валидиран в Актовата зала на общинската администрация в Плевен. На съветския филателен пазар се пуска живописен план, който изобразява гроздобер на „ Кайлъшки рубин “, а на българския – гроздобер на известния съветски вид „ Цветочный ”. Изданието се състои от две пощенски марки и пощенски щемпел. Художник на българския план е Орлин Вълчев. Тиражът е 21 800 броя, заяви зам.-министърът на превоза Димитър Геновски.
Във валидирането взе участие и проф. Иван Пачев, шеф на плевенския Институт по лозарство и винарство, в който е основан „ Кайлъшки рубин “. „ Избрахме този вид, тъй като е един от най-новите в България. През 2014 година той получи златен орден на ревюто „ Агра “ в Пловдив и е един от най-търсените в цялата страна. Чрез присъединяване ни в това пощенско издание желаеме да покажем връзката сред нашия институт, Плевен, България, Русия и Ростов на Дон “, разясни проф. Пачев.

„ Това е едно издание, което филателистите чакат с интерес, тъй като тематиката е забавна и тъй като е взаимно издание сред България и Русия. Ние, филателистите, не признаваме ембарго, не признаваме политика. Ние постоянно сме дружно за развиване на общото ни занимание. Това красиво издание ще откри място както в сбирките на българските филателисти, по този начин и в сбирките на съветските. То е в подобен тираж, че ще съставлява интерес за колекционерите “, разяснява Спас Панчев, ръководител на Съюза на филателистите в България.
„ Днешното събитие е знаменателно освен за филателистите в нашите две страни, само че и за нашите нации. Защото нашите побратимски връзки – сред българския и съветския народ, сред Плевен и Ростов на Дон, се развиват освен в разнообразни области на стопанската система, само че даже и в такива сфери като филателията “, сподели генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР