Едностранните стъпки, предприети от САЩ, нараняват единствено собствените им интереси

...
Едностранните стъпки, предприети от САЩ, нараняват единствено собствените им интереси
Коментари Харесай

Ердоган отправи предупреждение към САЩ

Едностранните стъпки, подхванати от Съединени американски щати, нараняват само личните им ползи и сигурност, съобщи в петък президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в публикация, която той написа за американския вестник " The New York Times ", предава Фокус, цитирайки Anadolu Agency.

" Във време, в което злото продължава да се спотайва в света, едностранните дейности против Турция от страна на Съединени американски щати, наш съдружник от десетилетия, ще служат само за подкопаване на американските ползи и сигурност ", съобщи Ердоган в публикацията.

Коментарът му идва след решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да увеличи митата върху вноса на турска стомана и алуминий. Ердоган прикани Вашингтон да се откаже от неправилното разбиране, че двустранните връзки могат да бъдат " асиметрични " и да осъзнаят, че Турция има други възможности " преди да е прекомерно късно ". " Провалът да се обърне тази наклонност на ограниченост и пренебрежение ще ни принуди да стартираме да си търсим нови другари и съдружници ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР