Едностранните действия на САЩ с тестове на конвенционална крилата ракета

...
Едностранните действия на САЩ с тестове на конвенционална крилата ракета
Коментари Харесай

Китай за изстреляната от САЩ ракета: Има риск от ескалация!

Едностранните дейности на Съединени американски щати с проби на стандартна крилата ракета със междинен обхват ще възобновят конкуренцията във въоръжаването, разгласи китайското държавно управление, което предизвести за заплаха от " ескалация на военните борби ", предадоха AFP и ТАСС.

" Извършеният в неделя край Калифорния тест " ще има тежки негативни последствия за районната и интернационалната сигурност ", сподели представителят на китайското външно министерство Гън Шуан. Ракетното тестване, осъществено по-малко от три седмици след отдръпването на Съединени американски щати от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, " потвърждава, че същинската цел на американското евакуиране е била да се напредва безотговорно към създаването на ракета и да се води битка за едностранно военно предимство ", разяснява Гън.

Той предизвести, че " това ще докара до следващото обновяване на конкуренцията във въоръжаването и до ескалация на военните борби, което ще има тежки негативни последствия за районната и интернационална сигурност ". Преди няколко часа Русия излезе с сходна остра реакция на американския ракетен тест.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР