Едностранните действия и протекционизмът на САЩ парализираха Апелативния орган (АО)

...
Едностранните действия и протекционизмът на САЩ парализираха Апелативния орган (АО)
Коментари Харесай

Протекционизмът и едностранните действия застрашават СТО

Едностранните дейности и протекционизмът на Съединени американски щати сковаха Апелативния орган (АО) на Световната комерсиална организация, оповестява Радио " Китай ". Това се смята за най-тежкият удар над многостранната комерсиална система до този миг и значи, че международната търговия се завръща в епохата на хаоса, а вредите от него са непредвидими. Това също демонстрира, че в промяната на СТО, членовете ѝ би трябвало да се опълчват на протекционизма и едностранните дейности на обособени страни и персони, се споделя в днешния коментар на Радио Китай за чужбина.

АО на СТО се възприема за „ висш съд " на интернационалната търговия и решенията му за комерсиалните разногласия имат юридическа мощ. Статистика демонстрира, че през миналите 25 години от основаването на СТО, АО е разрешил близо 200 разногласието и изиграл основна роля за действието на организацията.

Съединени американски щати сътвориха бариери за подбирането и назначението на съдиите от Апелативния орган на СТО, което демонстрира още веднъж тяхната хегемонна логичност, че „ в случай че разпоредбите са в тяхна изгода, одобряват ги, другояче ги отхвърлят ".

Като най-голямата разрастваща се страна и втората стопанска система в света, Китай пази изрично свободната търговия и разпоредбите на многостранната комерсиална система. Той е склонен с нужната промяна на СТО, само че би трябвало да се запазят главните правила за отвореността, толерантността и недискриминацията, за отбраната на ползите на разрастващите се стопански системи.

Спирането на СТО ще навреди на световната стопанска система и ползите на всички стопански системи. Страните би трябвало да се обединят в битката с протекционизма и едностранните дейности и да внесат положителна сила в общото им развиване, разяснява още Радио Китай за чужбина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР