Едноседмичен полицейски част в Ню Йорк, точно строго определен полицейски

...
Едноседмичен полицейски част в Ню Йорк, точно строго определен полицейски
Коментари Харесай

Полицейският час - спорно средство срещу американските бунтове

Едноседмичен полицейски част в Ню Йорк, тъкмо строго избран полицейски час във Вашингтон, Чикаго и Лос Анджелис, демонстрации, от време на време с принуждение и грабежи, които раздрусват Съединени американски щати, принудиха управляващите да прибягнат до този противоречив инструмент, с цел да поддържат реда, с риск да разпалят в допълнение гнева на стачкуващите.

" Градът, който в никакъв случай не спи " не е преживявал сходна мярка от Втората международна война: през август 1943 година историческият " черен “ квартал Харлем беше подложен за три дни под доста непоколебим полицейски час, след предизвикани протести, тогава също, поради полицейско принуждение против чернокожия боец Робърт Банди.

Той бил ранен с патрон от бял служител на реда, откакто се намесил при ареста на чернокожа жена, съгласно тогавашните вестници. Разнесъл се подправен слух, че боецът е мъртъв (той се възстановил след това от раните си), ескалира насилието и грабежите, в които умират най-малко 5 души, а 500 са ранени.

През последните дни, в изискванията на историческите демонстрации, отприщени от гибелта на Джордж Флойд в Минеаполис, тази последна мярка се трансформира в нещо всекидневно: след Минеаполис, Лос Анджелис, Чикаго, Филаделфия и Атланта също постановиха от събота полицейски час, последвани в неделя от Вашингтон и в понеделник от Ню Йорк.

" Начин за уравновесяване "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР