Еднопосочно движение на пътните превозни средства се въвежда от днес

...
Еднопосочно движение на пътните превозни средства се въвежда от днес
Коментари Харесай

Въвеждат еднопосочно движение на автомобилите в поредни зони на Пловдив

Еднопосочно придвижване на пътните транспортни средства се вкарва от през днешния ден по бул. " Марица-север “ в сектора от ул. " Карловска “ до " Златна Панега “, както и по вътрешните улици в карето сред ул. " Победа “, " Сава Муткуров “, " Златна Панега “ и бул. " Марица-север “. За по-малко от седмица там са инсталирани нужните за новата организация 89 пътни знака. Това заяви шефът на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза “ Георги Стоилов.

Следващата зона с еднопосочно придвижване ще е по улиците в пространството  сред улиците " Цар Георги Тертер “, " Митрополит Панарет “ и " Стойчо Мошанов “. Още до края на деня се чака да завърши слагането на 33-те знака, след което екипът стартира работа за въвеждане на еднопосочност в придвижването в следващата зона. Тя обгръща вътрешните улици сред бул. " България “, ул. " Победа “, бул. " Дунав “ и ул. " Васил Левски “. За обозначаването ѝ са обезпечени 119 пътни знака.

По думите на шефа Георги Стоилов в осъществяване на генералния проект за придвижване следва метаморфоза и в други градски зони. Предвижда се до края на 2021-ва еднопосочно придвижване да се вкара в още една част на регион " Северен “.

От " Организация и надзор на превоза “ напомнят, че тази година приключи последният стадий от въвеждането на еднопосочно придвижване в зоната сред бул. " Източен “, " Христо Ботев “, " Цар Борис III Обединител “ и " Княгиня Мария Луиза “ на територията на регион " Централен “. В регион " Източен “ пък колите към този момент се движат еднопосочно в пространството сред бул. " Източен “, бул. " Княгиня Мария Луиза “, ул. " Лев Толстой “ и ул. " Богомил “.

Освен че способства за облекчение на трафика в дребните улици, с еднопосочното придвижване се обезпечават повече места за прекъсване и паркиране и способства за повишението на сигурността на всички участници в придвижването, сочат наблюденията на специалистите от Оперативна програма " Организация и надзор на превоза “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР