Едноплатковият компютър поскъпна до $75 в новата конфигурацияОбемът на паметта

...
Едноплатковият компютър поскъпна до $75 в новата конфигурацияОбемът на паметта
Коментари Харесай

Raspberry Pi 4 се сдоби с 8GB оперативна памет

Едноплатковият компютър нарастна до $75 в новата настройка

Обемът на паметта на Raspberry Pi нараства, а дружно с това и цената на микрокомпютъра
(снимка: Raspberry Pi)

Микрокомпютърът Raspberry Pi 4, появил се на пазара преди към година, се оказа доста по-производителен от своите прародители, въпреки че това костваше нараснало нагряване. Сега разработчикът приготвя нов модел с още по-завишени параметри.

Raspberry Pi 4 не е от най-евтините представители на своя клас. Базовата версия на едноплатковия компютър струваше до неотдавна $35 за настройка единствено с 1GB оперативна памет, до момента в който версията с 4GB се оферираше за $55.

Потребителите, за които наличният до момента размер оперативна памет не е задоволителен, ще могат да се възползват от усъвършенстван вид на Raspberry Pi 4, който включва цели 8GB оперативна памет – колкото имат доста от настоящите преносими компютри и десктоп компютри. Новият модел е оценен на $75.
още по тематиката
По-рано стартирането на сходна настройка беше невероятно, защото на пазара липсваха подобаващи за Raspberry Pi 4 чипове памет LPDDR4 с потенциал 8GB.

Такива сега са налични и разработчикът на микрокомпютъра към този момент е подготвен с усъвършенствана версия, която е претърпяла незначителни промени в зареждането.

Междувременно, разновидността на Raspberry Pi 4 с 1GB към този момент не се продава. В момента компанията предлага на същата цена от $35 настройка на едноплатковия компютър с 2GB оперативна памет.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР