"Едноличен собственик на застрахователната компания е испанецът Диего Гонзалес Алонсо.

...
"Едноличен собственик на застрахователната компания е испанецът Диего Гонзалес Алонсо.
Коментари Харесай

Управителите на кипърската Олимпик са българи! Вижте кои!

"Едноличен притежател на застрахователната компания е испанецът Диего Гонзалес Алонсо. Той по никакъв различен метод не е обвързван с България и с нашия район. "

Думите са на зам.-председателя на КФН Ралица Агайн, която през вчерашния ден се опита да потуши напрежението към банкрутиралата кипърска застрахователна компания, завлякла стотици хиляди български водачи със застраховка "Гражданска отговорност " там. Но не съумя - в среднощ всички застраховки на компанията станаха невалидни, а гневни водачи излязоха на митинг пред Народното събрание.

Да, компанията е записана в Кипър, притежателят е представен. Но дали нещата завършват дотук? Дали няма връзка с България? Има, най-малко съгласно документите, налични в още съвземащия се от пристигналия неизвестно от кое място срив на Търговски указател. И хората не са инцидентни.

Акционерното сдружение е записано на 2 юни 2009 година в Кипър и е представлявано от двама души: Зениос Деметриу и Андреас Т. Софоклеус. През идващите 9 години в компанията влизат и излизат представители - все чужденци. Последната смяна е вписана единствено един ден, откакто КФН не разрешава на "Застрахователна компания Олимпик - клон България " да се разпорежда с активите си в България, да подписва нови застрахователни или презастрахователни контракти по всички класове застраховки, да удължава периода на подписаните контракти и да уголемява покритието по тях за период от 6 месеца.

Това решение на КФН е от 10 май 2018 година, съгласно Търговския указател. Пак съгласно него на 11 май 2018 година представителите на компанията са заменени и към този момент са Хорхе Гонсалес Гарсия и Диего Гонсалес Алонсо.

И до момента в който дотук подухва мисълта, че сме просто жертви, въпреки всичко е добре да погледнем и имената на шефовете, които от началото до края са все българи.

Първият е Жельо Стойчев Христозов: "Европейска брокерска къща " ООД и Здравноосигурителен фонд "ДаллБогг: Живот и Здраве " ЕАД.

На 24 ноември 2011 година на мястото на Христозов идва Крум Димитров Крумов. Регистърът на "Биволъ " демонстрира връзките му с: "Би Кей Интернешънъл " ЕООД, здравноосигурително сдружение "Планета " АД и застрахователно сдружение "БУЛ ИНС " АД

На мястото на Крумов на 6 март 2012 година идва Венелин Георгиев Манев. Фирмите, свързани с името му са:

- взаимозастрахователна кооперация "ДОБРУДЖА-М-ЖИВОТ К ";

- "ВЕМА - КОНСУЛТ " ЕООД;

- здравноосигурително сдружение "ПЛАНЕТА " АД;

- многопрофилна болница за интензивно лекуване "ТРАКИЯ " АД;

- "Фокус пропърти " АД;

- застрахователно сдружение "Добруджа " АД

В "Планета " с изключение на имената на Крумов и Манев са и на: Пламен Любомиров Ценков, Румън Гълъбинов Гълъбинов, Илия Петков Данов, Николай Михайлов Полинчев, Стефан Христов Софиянски, Дилян Никифоров Петров, Лазар Георгиев Георгиев, "КЛЕНМЕЙ ЕНТЪРПРАЙСИЗ ЛИМИТИД ", Стефан Христов Стругаров, Константин Николаев Алексиев, Иван Стефанов Цандев, ЗК "Олимпик ", Светла Ангелова Христова, взаимозастрахователна кооперация "Добруджа-М-живот ".

След Манев отпред на така наречен български клон на кипърското сдружение застава Ивайло Василев Пеев. Той оглавява компанията на 12 септември 2006 година Фирмите, които излизат против името му, са:

- ИД ИНЖЕНЕРИНГ 2007 ООД;

- МОБИ ТЕЛ ООД;

- ПРО ИНШУРЪНС ЕООД;

Последният шеф преди банкрута е Пелагеа Теодосиева Евтимова, заменя Пеев през септември 2017 година. Нейното име се свързва и с "Фокус пропърти " АД от регистрите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР