Еднократната помощ за учениците скара управляващи и опозиция. Парламентът отхвърли

...
Еднократната помощ за учениците скара управляващи и опозиция. Парламентът отхвърли
Коментари Харесай

Помощите за ученици скараха ГЕРБ и БСП

Еднократната помощ за учениците скара ръководещи и съпротива. Парламентът отхвърли две оферти на Българска социалистическа партия. Червените желаеха помощ от 250 лв. да получават освен първолаците, само че и учениците до 4 клас.Другата концепция, която не мина, беше родители с 3 и 4 деца да вземат еднократно по 5 000 лв., само че единствено в случай че имат осигуровки най-малко две години обратно.

ГЕРБ нарекоха предложенията  популистки. Според ръководещите, еднократната помощ няма да понижи отпадането на децата от учебно заведение.

„ За един месец ще вършиме два пъти актуализация на бюджета и то по средата на годината. Но видите ли за едни 90 млн. за децата, за младите фамилии, за демографската злополука няма пари ”, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Нима смятате, че с отпуснати 250 лв. обществени помощи и то на два пъти, ще решите казуса с бедността? Това е следващото популистко предложение от ваша страна. Много ви апелирам, качете се на машината на времето и се върнете в 2019 година ”, разяснява Светлана Ангелова от ГЕРБ.

„ Тук се приказва за детски надбавки, за обществени помощи, някакъв микс, който не е законодателно дефиниран ”, сподели Хасан Адемов от Движение за права и свободи.„ Внесеният законопроект яма никакви съществени искания и благоприятни условия да промени демографската картина на България. Аз го оценям като лекомислен, написан по пижама преди лягане ”, съобщи Валери Симеонов от НФСБ, „ Обединени патриоти ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР