Еднократната помощ, която се дава на родители в нужда на

...
Еднократната помощ, която се дава на родители в нужда на
Коментари Харесай

Стана ясно колко ще е помощта за първокласници догодина, няма да зависи от доходите на семейството

Еднократната помощ, която се дава на родители в потребност на първокласниците, ще е 300 л в. от образователната 2021/2022. В средносрочната тригодишна прогноза е записано, че тя към този момент ще е без подоходен аршин.
Това заяви вицепремиерът Марияна Николова на въпрос за демографската политика, като регистрира данни за помощите, които дава страната по време на парламентарния надзор.

Същото нарастване ще има и за новата помощ за осмокласниците, която министър председателят Бойко Борисов анонсира на 1 юни.
Вицепремиерката напомни, че продължава планът " Родители в претовареност ". Той обезпечава детегледачка на родители в отпуск по майчинство, на които следва да се върнат на работа и децата им не са записани в ясла или детска градина.
Проектът включва и търсещи работа безработни родители, чиито деца не са в детско заведение, както и върнали се на работа многодетни родители със записани в детско заведение или учебно заведение деца.
Грижата за деца от 0 до 5 година, които не посещават ясла или градина, може да се поставя до 8 ч. За деца от 0 до 12г. на многодетни родители, които вървят в детски заведение или на учебно заведение – до 4 ч.
Той ще обхване 5400 родители, а по него се чака да се назначат към 6000 безработни.
Заради ползата на програмата е препоръчано нарастване на бюджета от 35 на 50 млн. лева, като се чака утвърждение от Европейска комисия, изясни от парламентарната естрада Николова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР