Еднократната изолация няма да спре коронавируса и може да се

...
Еднократната изолация няма да спре коронавируса и може да се
Коментари Харесай

Учени от Харвард допускат няколко вълни на карантина до 2022 г.

Еднократната изолираност няма да спре ковид и може да се наложи да има няколко интервала на обществено разграничаване до 2022 година, сочи проучване на учени от Харвард.

Целта ще бъде да се предотврати претоварването на болничните системи, оповестява Sciencealert.

Проучването идва в миг, в който Съединени американски щати навлизат в пика на разпространяването на болестта от  COVID-19 и в това време обмислят евентуално облекчение на строгите ограничения за изолираност.

Компютърната симулация на екипа от Харвард позволява, че COVID-19 ще стане сезонен, като други коронавируси, които предизвикват елементарната простуда, с по-високи скорости на предаване през по-студените месеци.

Но доста от обстоятелствата и събитията към вируса остават незнайни, в това число равнището на имунитет, добито от предходна зараза и какъв брой дълго трае.

„ Установихме, че еднократните ограничения за обществено разграничаване евентуално ще бъдат незадоволителни за поддържане на отбрана против честотата на SARS-CoV-2 “, споделя водещият създател Стивън Кислър.

„ Това, което наподобява е належащо при липса на други типове лекуване, е от време на време обществено разграничаване “, добави той.

Ще бъдат нужни необятно публикувани вирусни проби, с цел да се дефинира по кое време е належащо наново задействане на изолацията.

Продължителността и интензивността на разграничаването може да бъде облекчена, защото лекуванията и имунизациите стават все по-достъпни.

Но при тяхно неявяване, разграничаването би разрешило на лечебните заведения да усилят потенциала за сериозни грижи и да се грижат за скока в случаите, които биха зародили при облекчение на ограниченията.

От друга страна прекомерното обществено разграничаване може да утежни обстановката. Според моделиран неотдавна сюжет „ при общественото разграничаване на практика не се построява имунитет на популацията “, затова поражда нуждата от периодическа изолираност.

Авторите признаха, че главен минус на техния модел е незадоволителната информация сега до каква степен е мощен естественият имунитет след преболедуване на Covid-19 и какъв брой дълго трае.

Понастоящем най-хубавите догатки, основаващи се на други коронавируси, са, че популацията ще развие някакъв имунитет за към една година. Може да има и пресечен предпазен имунитет против COVID-19, в случай че човек е инфектиран от ковид, причиняващ настинка.

Според учените е малко евентуално COVID-19 да изчезне след първична вълна, както беше в тази ситуация с експлоадирането на SARS през 2002-2003 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР