Еднократната допълнителна помощ за отопление на социално слаби лица и

...
Еднократната допълнителна помощ за отопление на социално слаби лица и
Коментари Харесай

Еднократните 300 лв. допълнителна енергийна помощ ще получат 36 хил. души

Еднократната спомагателна помощ за отопление на обществено слаби лица и фамилии ще бъде изплащана при започване на декември на хората, чиито приходи надвишават с до 30 лева границата за подкрепяне на всяка от общо 20-те уязвими групи за отопление през зимния сезон. 36 хиляди лица ще получат 300 лева, за които държавното управление отпусна 15 млн. лева поради високите цени на електрическата енергия.

От 9 до 21 декември 2021 година в пощенските станции на " Български пощи " и по банков път – зависи от декларирания метод за приемане, ще се изплаща тази сума.

На помощта имат автоматизирано право кандидатствалите за нормалната помощ за отопление през зимния сезон, чиито приходи са надвишавали нормативно избраните съгласно възраст, общуване или време за безработица. Техните документи са прегледани служебно, а другите, които считат, че дават отговор на условията, трябваше да подават заявки.

От държавното управление при одобряването на изключителната помощ пресметнаха, че от нея ще могат да се възползват над 50 000 лица и фамилии, които са в най-критична обстановка, по отношение на увеличение на цените на горивата и изключителната епидемиологична конюнктура. Оказва се обаче, че утвърдени са 36 хиляди консуматори, по данните на общественото министерство

Поискалите да си получат парите си по пощата ще могат да я вземат единствено сред 9 и 21 декември. След това няма да могат да се възползват от помощта, предизвестяват от " Български пощи ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР