Еднократната добавка от 75 лева за ваксинираните пенсионери ще се

...
Еднократната добавка от 75 лева за ваксинираните пенсионери ще се
Коментари Харесай

От НОИ посочиха кога ще се изплаща добавката от 75 лв. за ваксинираните пенсионери

Еднократната добавка от 75 лв. за имунизираните пенсионери ще се заплаща на първо число на месеца, а не на седмо с пенсията. Това съобщи шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов след съвещание на обществената комисия в Народното събрание.

До 25-о число всеки месец здравните управляващи ще изпращат справката с имунизираните възрастни до Национален осигурителен институт. Хората, които попадат в него, ще получат еднократно добавката на първо число на идващия месец. А в случай че са се ваксинирали след 25-и, ще я получат с по-следващия месец. Пенсионерите, които получават пенсията си по банков път, ще получат и добавката по сметката си, в случай че я получават по пощата - надлежно и добавката ще получават там.

За облекчение на възрастните Национален осигурителен институт приготвя документ, в който ще е разказано коя сума е пенсията и коя добавката или добавките, в случай че са повече от една. Възрастните, които имат ПИК на института, ще могат да го виждат онлайн.

От февруари ще има хора, които с изключение на пенсията си, ще получат Коронавирус добавката от 60 лв., добавка за компенсиране на прихода (ако са в графата с по-малки суми януари по отношение на декември) и имунизационната еднократна добавка от 75 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР