Еднократна помощ от 250 лв. ще получат нуждаещите се семейства,

...
Еднократна помощ от 250 лв. ще получат нуждаещите се семейства,
Коментари Харесай

Семейства на осмокласници ще получават 250 лв. еднократна помощ

Еднократна помощ от 250 лева ще получат нуждаещите се фамилии, чиито деца са записани в осми клас. Това е разпоредил министър председателят Бойко Борисов на депутатите си, излиза наяве от негов пост във фейсбук профила му, в който честити днешния 1-ви юни на децата.

" Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, тъй като образованието е мощ и независимост. Затова и образованието постоянно е било наш приоритет “, стартира той. По думите му през последните години държавното управление е вложило големи средства в бранша и е положило „ невиждани старания “ да върне десетки хиляди деца в просветителната система. „ Продължаваме да работим и през днешния ден. Ето за какво по предложение на обществения министър деница Сачева разпоредих Парламентарната група на ГЕРБ да внесе предложение в Народно събрание за разпределяне на еднократна помощ от 250 лева на нуждаещи се фамилии, чиито деца са записани в осми клас “, написа той. По думите му “това е моментът, в който огромен брой деца напущат просветителната система и сме уверени, че и с тази мярка ще ги задържим “. Помощта ще е обвързана с визитите в учебно заведение, като критериите за нея ще са сходни като при помощта за първолаците.

" Използвам опцията още веднъж да благодаря на българските учители. Вие показахте нововъведение и отдаденост по време на онлайн образованието. За всички е значимо учителите да бъдат стимулирани, до момента в който правят работата си. Затова продължаваме да усилваме и възнагражденията им. На 1 юни още веднъж ще пожелая на децата здраве и щастливи дни, а на зрелостниците - триумф на матурата! ", приключва той.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР