Еднократна надбавка от 2 000 евро за всяко новородено въвежда

...
Еднократна надбавка от 2 000 евро за всяко новородено въвежда
Коментари Харесай

2 000 евро за всяко новородено се кани да отпуска Гърция

Еднократна надбавка от 2 000 евро за всяко новородено вкарва Гърция от 1 януари т. година Това планува законопроект на гръцкото министерство на труда и обществената политика, който бе утвърден от отрасловата комисия в Народното събрание, а през вчерашния ден трябваше да бъде гласуван и в пленарна зала, написа " Труд ".
Според държавното управление в Атина тази помощ се чака да даде тласък на бъдещите родители и в същото време да бъде значима поддръжка по време на възпитанието на детето.
Сумата ще се изплаща на две равни вноски. За отпущането є би трябвало да бъдат покрити избрани критерии, в това число годишният приход на фамилията да не надвишава 40 000 евро, майката да обитава законно и непрекъснато в Гърция. Ако е от трета страна (извън ЕС), тя би трябвало да е живяла в Гърция най-малко 12 години, преди да кандидатства за надбавката.
Отбелязва се, че надбавката за раждане не попада в никоя категория на приходите, освобождава се от всевъзможен налог, такса, данък или удържане в интерес на страната или трето лице и не се конфискува или прехваща с открити задължения.
Разходите за надбавки за новородено за 2020 година се чака да доближат 123 милиона евро, а за всяка последваща година ще бъдат към 170 милиона евро. Демографският проблем е разгласен за народен от гръцките политици. Страната има ниска раждаемост и огромна емиграция. Данните сочат, че сред 2011 година и 2015 година популацията на Гърция е намаляло от 11,2 на 10,8 милиона, а съгласно прогнозите до 2050 година може да се стопи до 10 милиона души.
За битка с демографския проблем се подхващат редица ограничения като увеличение на необлагаемия приход на родители с дребни деца, понижаване на Данък добавена стойност за детските артикули и храни от 24% на 13%. Правителството разисква и законопроект за данъчни облекчения за компании, които наемат на работа родители с дребни деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР