Еднодневните трудови договори за сезонна селскостопанска работа ще могат да

...
Еднодневните трудови договори за сезонна селскостопанска работа ще могат да
Коментари Харесай

Еднодневните трудови договори за сезонна работа вече ще могат да са и за 4 часа

Еднодневните трудови контракти за сезонна селскостопанска работа ще могат да са за 8 или за 4 часа работно време. Това реши Народното събрание с приемане на промени в Кодекса на труда на второ четене.

С измененията депутатите записаха, че естествената дълготрайност на работното време е 8 часа, като страните по трудовия контракт могат да уговарят работа и за половината от нея.
Целта е да се обезпечи еластичност при сезонната селскостопанска работа, се показва в претекстовете. Така ще може правилно да се пресмятат дължимите хонорари и осигурителни вноски по контракта, което ще дава отговор на действително отработено време и положен труд, означават вносителите.
С друга смяна в Кодекса на труда се уголемяват опциите за ексклузивен труд на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Депутатите записаха, че ексклузивен труд на чиновниците на Министерство на вътрешните работи се позволява и за осъществяване на работа, обвързвана с производство на избори, правене на експертизи и психично подкрепяне при оперативно-издирвателни действия и преодоляване на сериозни обстановки, както и за друга работа, обвързвана със сигурността и запазване на публичния ред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР