Едночасови ефективни протести започват от днес специалистите по здравни грижи

...
Едночасови ефективни протести започват от днес специалистите по здравни грижи
Коментари Харесай

Едночасови ефективни протести започват здравни работници във Видин

Едночасови ефикасни митинги стартират от през днешния ден експертите по здравни грижи във Видинската болница. Причината за недоволството им са неизпълнените претенции за почтени условия на труд и съответно заплащане в размер на две минимални заплати. Днес във Видин се чака да бъде и омбудсманът Мая Манолова.

Според ръководителя на сдружението на експертите по здравни грижи в болничното заведение във Видин Диана Богомилова, всички други способи за решение на проблемите им към този момент са изчерпани:

" До момента нямаме разрешаване и деяние по нито едно от настояванията от нас. Не единствено, че нямаме краен резултат, ние нямаме изобщо работа по тези претенции. Непрекъснато уведомявахме, че по този метод не може повече да се работи, а идва отпускарски сезон, ние в действителност не можем да вършим графици, да работим ".

Медицинските експерти в продължение на седмица няма да работят сред 8:00 и 9:00 часа. Уверяват, че пациентите няма да бъдат изоставени:

" Ще има сътрудник, дежурен, по един човек ".

Ако настояванията не бъдат изпълнени, ще стачкуват по два часа дневно, обявиха, че последната стъпка е подаването групово на оставки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР